10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

TAKİP ET

İşte bize ulaşan mesajlar...

ABİDİN ÇAĞLAYAN

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Çağlayan yayınladığı mesajında; "Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren değerli basın mensupları; Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği günümüz dünyasında, medya hayati bir önem taşımaktadır. Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir. Başta Karaman'da görev yapan basın mensuplarımız olmak üzere tüm gazetecilerimize başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, her zaman ve her fırsatta milletinin ve bayrağının yanında yer alan çalışan gazetecilerimizi tebrik ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.  

FEYZULLAH TUNÇ

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Tunç yayınladığı mesajında; "Gazetecilik mesleği, vatandaşlarımızın doğru zamanda, doğru bilgiye ulaşması ve toplumsal farkındalığın artırılması yolunda çok önemli bir kamusal görevin ifa edilmesidir. Demokrasinin olmazsa olmazlarından birisi olan basın, aynı zamanda kamu menfaatlerinin de göz önünde bulundurulması gereken, kamu adına denetim ve otokontrol gibi kavramların ülkemizde gelişmesine öncülük eden oldukça önemli bir meslektir.Gazetecilerin zor şartlarda fedakarca çalışarak, mesaisi olmayan ulvi bir mesleği icra ediyorlar. Gazetecilerimiz yurdun her köşesinde yağmur-çamur, sıcak-soğuk demeden, zaman zaman hayatını tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmaları sayesinde, tüm gelişmelerden bizleri haberdar etmekte ve önemli bir konumda bulunmaktadırlar .Bu duygu ve düşünceler ile kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda mesai kavramı gözetmeksizin bir satır haberle birçok hayata dokunup umut olan her şartta özveriyle haber peşinde koşan başta Karaman'da çalışan gazetecilerimiz olmak üzere tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

MUSTAFA CEM KAĞNICI

10 Ocak 1961'de gazetecilerin durumlarını iyileştiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Bayramının, günümüzde Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. Günümüzde, hızla değişen teknoloji ve medya imkanları yeni ve pek çok enstrümanı aynı anda kullanma becerisine sahip yeni bir gazeteci tanımını yaparken, İnternet ve TV gazeteciliği gibi farklı yeteneklerin birlikte kullanılmasını da gerekli kılıyor. Bütün bu değişime rağmen gazetecilik mesleğinin asla değişmeyen meslek ilkeleri ve değerleri, gazetecilik mesleğinin geçmişte olduğu gibi günümüzde ve gelecekte de en saygın uzmanlık alanı olarak tanımlanacağını göstermektedir. Gazeteciler ve gazetecilikte rol oynayan kitle iletişim araçları, kişilerin dikkatini çekme ve kamuoyu oluşturma bakımından büyük görevler yüklenmişlerdir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır.

Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Ancak ülkemizin geldiği noktada 10’larca gazetecimiz tutuklu, yüzlercesi özgürce haber yapamamakta, yapanlarda bedelini ağır şekilde ödemekteler. Maalesef halkın gerçek bilgiye ulaşması iktidar tarafından engellenmektedir. Yandaş medyanın desteklendiği ülkemizde tekel bir basın oluşturulmuştur.


İSMAİL ATAKAN ÜNVER

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ünver’in mesajı şu şekilde:

 “Gazetecilerin yaşadığı olumsuzluklar, baskılar ve her zaman bağımsız olması gereken kalemlerine uygulanan kontrol çabaları gün geçtikçe ağırlaşırken; Türkiye, 2020 yılı basın özgürlüğü endeksine göre 180 ülke arasında 154’üncü sırada yer almıştır.

Uzun tutukluluk süreleri ve asılsız suçlamalarla kendileri gibi düşünmeyen her basın emekçisini tehdit ile gözetim ve kontrol altında tutmak isteyen iktidar mensupları, yine her eleştiriyi hakaret sayarak açtığı davalarda rekor üstüne rekor kırmıştır.

Doğrusunu çoktan kaybeden bu yönetim anlayışı, toplumun doğru ve bağımsız haber alma özgürlüğü için çalışan basın emekçilerini de kendi yanlışına ortak etmek için baskıcı politikalarını her geçen gün daha da arttırıyor. Fakat, tüm bu olumsuz şartlara ve 10 Ocak 1961 tarihinde sağlanan temel gazeteci haklarının bugün kullanılamaz hale gelmesine rağmen, neyse ki kalemini iyiden, doğrudan, hakikatten ve adaletten yana kullanan, mesleğini tarafsızca yapma mücadelesi veren gazeteciler hala var ve hep var olacak.

Aydınlık bir ülkenin temelinde bağımsız, tarafsız ve özgür gazeteciliğin yer aldığını vurgularken tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, daha özgür ve ekonomik sorunların çözüldüğü bir çalışma ortamına kavuşmalarını temenni ediyorum.”

SAVAŞ KALAYCI

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Kalaycı mesajında; "Gazetecilik mesleği içerisinde bulunduğumuz iletişim çağının en önemli mesleklerinden biridir. Gazeteciler, dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeleri kamuoyuna ulaştırılması görevini üstlenerek önemli bir görevi icra etmektedirler.

Bu vesileyle basın etik kuralları doğrultusunda görevlerini yerine getiren ve kamuoyunu bilgilendirme konusunda önemli katkılar sağlayan gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

10 ocak karaman