2019 Karaman kurban bayramı namazı saati kaçta?

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı 11 Ağustos 2019 Pazar günü idrak edeceğimiz namaz saatlerini açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı 11 Ağustos 2019 Pazar günü idrak edeceğimiz namaz saatlerini açıkladı. Böylelikle 2019 Karaman Kurban namazı saati kaç sorunun yanıtı belli olmuş oldu.

Kurban bayramının arifesinde vatandaşlar arama motorlarından en çok ''Karaman bayram namazı saat kaçta'' sorusunu araştırmaya başladı. İşte Karaman Kurban Bayramı namaz vakti



Karaman'da, Kurban Bayramı'nda  bayram namazı, 06:36'da kılınacak. Milyonlarca kişinin bayram sevincini müjdeleyen namaz için Karaman'da 06:36'da camilere akın edecek.

 

 

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram Namazının Kılınışı Birinci Rek'at:

a) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama diye niyet eder.

b) İmam Allahu Ekber deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de Allahu Ekber diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

c) Hem imam, hem de cemaat gizlice Sübhanekeyi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice Allahu Ekber diyerek iftitah tekbirinde oldugu gibi ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

İkinci Tekbir: ikinci defa Allahu Ekbe denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Üçüncü Tekbirde ise : Sonra yine Allahu Ekber denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

 

.

2019 kurban bayram namazı 2019 Kurban Bayramı namazı saat kaçta? karaman bayram namazı2019