350 Milyon Dolar İhracatı Olan Organize Sanayi Bölgesine Bu Yol Yakışmıyor

TAKİP ET

Gıda ağırlıklı sanayisi ile Türkiye de söz sahibi olan Karaman'dan 150 ülkeye 350 milyon dolarlık ihracat rakamlarına ulaşan Karaman Organize Sanayi Bölgesi 2. Organize Yolu bir türlü istenilen düzeyde iyileştirilemedi.

 

Ülkenin bisküvi, çikolata, kek ve gofret üretiminde de söz sahibi konumuna ulaşan Karaman Organize Sanayi Bölgesinde son 1 yıllık verilere göre yaklaşık 350 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti. 

170’e yakın firmanın barındığı Karaman Organize Sanayi Bölgesinde gıdanın yanı sıra, makine ekipmanı ve metal gibi alanlarda üretim yapılıyor. 

Firmalar, imal ettiği ürünlerin sevkiyatında çoğu kez Karaman 2. Organize Yolunu da kullanıyor.

350 milyon dolarlık bir ihracat rakamına ulaşan Karaman Organize Sanayi Bölgesinde, bu güzergahı en çok sanayi hattında faaliyet gösteren fabrikalar kullanıyor. 

Hal böyle olunca, Karaman’da 2. Organize Yolu olarak bilinen OSB güzergahı üzerindeki yol, uzun araçlar ve darlık yüzünden yıllardır bir türlü istenilen düzeyde iyileştirilemedi. 

Yol üzerindeki ulaşımda, sabahın erken saatleri ve mesai bitimi ile çeşitli vardiya değişimleri sonrası servis araçları, kamyon, tır ve benzeri araçların zaman zaman uzun kuyruklar oluşturduğu da gözleniyor.

 Karaman kent merkezi ve sanayi hattına giden yolu, yüzlerce araç kullanırken, sık oluşan trafikte de yolun dar olması zaman zaman sürücülere de zor anlar yaşatıyor.



karaman karaman haber karaman organize sanayii