3600 Ek gösterge tüm kamu personeline verilmeli

TAKİP ET

Üniversite İdari Personel Sendikası, enflasyon oranında zammın sıfır zam olduğunu 5.000 TL seyyanen zam sonrası enflasyon farklarının yansıtılmasını istedi. 
Üniversite İdari Personel Sendikasının basın açıklaması şöyle: Her platformda mücadelemizi sürdürüyoruz... Geçen Hafta YÖK'te Cuma günü gün boyu meclisteydik 3600 Ek Gösterge görüşmeleri öncesi Mecliste Tüm Partilerin Milletvekillerine Ziyarette bulunduk. Pazar günü alanlardan sesimizi duyurmaya çalıştık yetkililere eylemdeydik...      

3600 Ek göstergenin tüm kamu personeline verilmesini, Enflasyon oranında zammın sıfır zam olduğunu 5.000 TL seyyanen zam sonrası enflasyon farklarının yansıtılmasını ve Yükseköğretim Maddeleri içerisine eklenecek bir madde ile Yükseköğretim Tazminatından Üniversite İdari Personelinin de yararlanmasını talep ettik.

6. Toplu Sözleşme ile memur kazanım elde etmek yerine yıldan yıla reel geliri eriyen, özlük haklarında ayrımcılığa uğrayan kesim oldu. Bunun en önemli sebebi ise siyasete bağımlı sendikal sistemin memuru temsil yeteneğini kaybetmiş olmasıdır.

Son toplu sözleşme öncesinde onca uyarılarımıza kulak tıkayan yetkili sendika, toplu sözleşme masasında imza attığı zamanda bile %20’ler üzerine çıkan enflasyona rağmen %5+7’ye imza attı. Biz o gün de memurun kaybettiğini yüksek sesle dile getirmiştik, fakat yetkili sendika kamu sendikacılığına getirttiği %1 garabetini kazanım diye lanse etmeye çalışarak süreci geçiştirmeye çalıştı. Danıştay’ın bu kararı bozması ile kendilerine tanınan ayrımcılık da ortadan kalkmış oldu. Yani kısaca tüm sendika üyeleri toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanmaya başladı.

Ancak, hala bu sendika temsilcileri kara propaganda yaparak kendileri dışındaki sendika üyelerinin toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanamadığını söylemektedirler. Memuru savunmadıklarını biliyoruz da memura alenen yalan da söylüyorlar. Buradan tekrar söyleyelim, Tüm sendikaların üyeleri toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanmakta, kısaca üyelerimiz de yararlanmaktadır. Üyelerimize ve üye olacak arkadaşlarımızın hepsine bu ay ve 3 ayda bir  707 TL ücret yatacaktır. 

Değerli arkadaşlar, bağımlı sendikalar bir taraftan memurun sefalet ücretine mahkum olmasına sessiz kalırken, diğer taraftan da mevcut haklarda da ayrımcılığa çanak tutmaktadırlar. Geçtiğimiz günlerde yasalaşan 3600 ek gösterge çalışmasında da 2 milyon civarında memura 3600 ek gösterge hakkı tanınırken biz üniversite idari personelinin de içinde bulunduğu 250 bin kişiyi görmezden geldiler. Lise mezunu birine 3600 ek gösterge alıp yönetim hizmetleri sınıfında bulunan şefleri görmezden gelenler, bizim haklarımız için mücadele eder mi? Hala bu sendikalara desteğe devam mı edeceğiz! Artık birlik olma zamanı gelmedi mi? 

Bu haksızlıklara dur demek ve idari personelin sorunlarını çözmek için çıktığımız yolda tüm idari personel arkadaşları sendikamızda birlik olmaya davet ediyoruz.