EMNİYET BASINLA BULUŞTU

TAKİP ET

Karaman Emniyeti, basın mensupları ile kahvaltılı düzenlediği basın toplantısında Asayiş Olaylarına yönelik durum değerlendirmesinde bulundu



Karaman Emniyeti, basın mensupları ile kahvaltılı düzenlediği basın toplantısında Asayiş Olaylarına yönelik durum değerlendirmesinde bulundu.
Karaman'ın asayiş olayları bakımından Türkiye'nin en huzurlu illeri arasında yer aldığını ifade eden Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar,  Hal böyle olunca Karaman'da ciddi bir olay görülmemektedir.
İl Emniyet Müdürlüğünün il genelinde meydana gelen son 3 günlük Asayiş raporunu da örnek gösteren Karaman İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar '' Karaman'da polis sorumluluk alanında günlük ortalama 10-20 arasında olay olduğunu ve bu olayların tamamına yakını trafik ile iş kazaları ve aile içi kavgalar oluşturduğunu ,yani Karaman aslında huzuru en iyi olan illerden birisi, elimizden gelenin de en iyisini yapmaya özen gösteriyoruz  ''dedi.



İl Emniyet Müdürü Bayraktar en çok rahatsız olduğumuz konuların en başında uyuşturucu gelmektedir. Baktığımız zaman çok sayıda uyuşturucu madde çeşidi bulunmaktadır. Eczanelerde reçeteyle satılan hapların Aile Hekimliğinden yazdırılabilindiğini ve haplar normalde tedavi amaçlı verilirken, bu haplardan fazla alınması durumunda uyuşturucu etki göstermesidir.Bu haplarında yeşil reçete ile satılması yönünde gerekli yerlerle yazışmalarımız oldu dedi.

Karaman'daki asayiş olaylarını verdiği istatistikî bilgilerle değerlendiren Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Murat Güven,''Türkiye'de olay bakımından 40., suçlu yakalamada ise 10. sırada olduklarını söyledi. Güven, Karaman'da işlenen suçların yaklaşık 97'sini aydınlatıyoruz''dedi.




Gerçekleşen toplantıya Emniyet Müdürü Bayraktar'ın yanı sıra emniyet müdür yardımcıları ve bazı şube müdürleri de katıldı. Emniyet Müdürü Bayraktar, yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının görüş ve önerilerini dinledi.