6 ay bittikten sonra kalmak istermisiniz?

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ''Üzerine çok yoğun çalışma yaptığımız bir çalışma

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ''Üzerine çok yoğun çalışma yaptığımız bir çalışma. Burada birinci öncelik, TSK'nın etkin ve caydırıcı olmasına sorun teşkil etmeyecek bir program kapsamında çalıştık. Tüm askerler 1 ay eğitim alacak. Bedelliye ayrılanlar, ilişiğini kesecek. Diğerleri 5 ay daha'' ücretli askerlik'' yapabilecekler.'eğer ihtiyaçtan fazla bedelli yapmak isteyen olursa o zaman mecburen kura çekilecek ve bunun sonucunda belirlenenlerin hepsi, hem erbaş ve erler hem bedelli olanlar hepsi 1 ay eğitim yapacaklar. 1 aylık eğitimin sonunda bedelliye ayrılanlar, kurada belirlenenler, belli bir miktar ücreti ödeyecekler ''dedi

6 AY BİTTİKTEN SONRA 'KALMAK İSTER MİSİNİZ?' DİYE SORACAĞIZ


İlk önce  1 ay eğitim yapacak olan  . 1 ay sonunda bedelliye ayrılacaklar. 1 ay sonra diğer lise mezunu ve altı 5 ay kıtalarda görev yapacak. 6 ay bittikten sonra kalmak ister misiniz diye soracağız. İstekli olan askerler 6 aylık maaşlı sözleşme yapalabilecek. Komutanların değerlendirmesi ile Sözleşmeli Er veya  Uzman Erbaş olabilecekler.


Meslek Yüksek okulu mezunları da Mesleklerline Uygun  astsubaylığa başvuru yapabilecekler. Bu proje Nisan ayı içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.