ACILI BABA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

TAKİP ET

  Olay, geçtiğimiz ay Karaman'a yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Gödet Barajı Zengen mevkisinde meydana geldi

 

Olay, geçtiğimiz ay Karaman'a yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Gödet Barajı Zengen mevkisinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, ailesiyle birlikte pikniğe giden 17 yaşındaki Bünyamin Kaya, burada baraja girdi. Bir süre sonra Bünyamin Kaya (17), suda gözlerden kayboldu. Çığlıklar üzerine olay yerine gelen aile ve çevredeki vatandaşlar gözden kaybolan Bünyamin'i kurtarmak için ilk önce kurtarma ekiplerine haber verdi, daha sonrada kendi çabalarıyla arama çalışması yaptı. Kurtarma ekipleride bir süre sonra olay yerine ulaştı. Yaklaşık 3 saat süren arama çalışması sonucu baba Murat Kaya boğulan oğlunun cesedini bularak eline aldığı olta ile  sudan çıkardı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan baba Murat Kaya,

Oğlum, diğer çocuklarla birlikte suda oynuyormuş...
Acılı baba olayın oluş şekliyle ilgili olarak 28 Temmuz Pazar günü çocuklarla birlikte baraj gölüne pikniğe gitmiştik. Zannedersem saat 13.00 - 13.30 civarıydı. Annesigil kıyıda otururken, benim oğlumunda içinde bulunduğu 5-6 çocuk, suyun içinde oynuyorlarmış. Oğlum farkında olmadan kıyıdan 10-15 metre açıldıktan sonra baraj gölünün biranda derinleşmesiyle 3-4 metre derinliğe düşüyor. Çığlıkları duyduktan sonra biranda etrafta bulunan akrabalar ve kuzenlerle birlikte hep beraber suya atladık.  Ama biz suya varana kadar çocuk gözden kaybolmuş. Çocuğu bulamadık. Nitekim kurtarma ekipleri ve gerekli yerleri aradık. Bölgenin biraz dağlık olmasından dolayı kurtarma ekipleri zamanında gelemedi. Tabi biz bu arada onların gelmesini beklemedik. Ekiplerden kurtarmalarını beklemedik ama kendi çabamızla 10 kişi düştüğü yeri didik didik aradık. Nitekim olayın gerçekleştiği saat 13.30'dan,  saat 16.00'a kadar arama yaptık. Saat 16.00'da çocuğumuzu ancak kendimiz bulduk. dedi.

Gelen kurtarma ekipleri müdahale etmedi
Olay yerine gelen kurtarma ekiplerinin müdahale etmediğini ileri süren baba Kaya, Gelen kurtarma ekipleri müdahale etmedi. Şöyle, müdahale edecek ekipmanımız yok, dalgacımız yok, botumuz yok, can yeleğimiz yok, can simidimiz yok gibi mazeretler uydurarak hiç bir müdahalede bulunmadılar. Zaten kurtarma ekibinin birtanesi olay yerine 2 - 2 buçuk saat gibi bir sürede geldi zaten. Yani en az 2 saati bulmuştur. Geldiğinde de zaten kurtarmak için veya teselli için hiç bir çabada bulunmadılar, herhangi birşeyde söylemediler. Sadece yukarıdan izleyerek olayı beklediler. Hatta kurtaracak arkadaşlara bile olayın artık bir adli boyutunun olduğunu ve suya girilmemesi gerektiğini, başka illerden dalgıç gelip onların bulacağını söyleyerek müdahale etmediler, müdahale etmeye de karşı çıktılar. dedi.

Bugün benim çocuğuma olan bu olay yarın bir başkasının başına gelmeyecek diye bir kural ve kaidesi yok
Karaman'da dalgıç ekibi ve ekipmanın olmamasına tepki gösteren baba, Karamanımızda böyle olaylar hiç olmazsa her yıl 3-5 tane oluyor. Karamanımız neredeyse göller bölgesi sayılır. Her yıl olan bu boğulma olaylarının hiç bir tanesini bugüne kadar canlı bir şekilde sevinçle karşılayamadık. Buda neden? Bizim Karamanımızdaki kurtarma ekiplerinde dalgıcımız mı yok? Neden yok? Dalgıcımız yoksa, botumuz mu yok, can yeleğimiz mi yok? Neden? Karaman'da bu olaya müdahale edecek, bunun eğitimini alan kurtarma ekiplerinde hiç mi bir vatandaşlar yok?. Biz hep bunları şehir dışından, Mersin'den, Ankara'dan mı bekleyeceğiz? Tabi neden? Bugün benim çocuğumun başına gelen bu olay olay yarın bir başkasının çocuğunun başına gelmeyecek diye bir kural ve kaidesi yok. Biz Mersin'den dalgıç bekleyecek olursak, ekip bekleyecek olursak o göl o çocukları yer bitirir akıntısı götürür gider. Cansız bedenini bile bulamayız. Tabi onlar müdahale etmediler, yardımda etmediler ama nitekim biz çocuğumuzu kendi çabalarımızla, vatandaşın çabasıyla çıkarttık. dedi.

Oltayı attığımda çocuğumun ayağına olta  takılmış ve onunla birlikte çıkardım geldim kendim
Oğlunun cesedini suya attığı oltanın oğlunun ayağına takılması sonucu sudan çıkardığını söyleyen Murat Kaya, Baktık ki, kurtarma ekibinden bize bir fayda yok, olaya müdahalede etmiyor, bizi tesellide etmiyor biz tekrar vatandaşlar olarak 10-15 kişi suyun içine girdik. Zaten çocuğumuzdan umudumuzu kesmiştik ama en azından cansız bedenini bulalım diye baraj götürmeden bulalım dedik. Bunun çocuğum belki tabana çökmüştür tabandan çıkartalım diye elimize olta aldık. Nitekim kendim çocuğumun düştüğü yerden 2-3 metre açığa oltayı attığımda çocuğumun ayağına olta  takıldı ve onunla birlikte kendim çıkardım geldim. ifalerine yer verdi.

Acılı baba Murat Kaya olanlar üzerine savcılığa giderek konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulundu.

Acılı baba haber Karaman karaman haber