AK Parti Delegesine Güvenin

TAKİP ET

AK Parti Delegesine Güvenin AK Parti Karaman İl Başkanlığı geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak ilçe kongrelerinin yapılacağını ilan etmişti. Fakat.. AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan il kongresi öncesinde yapılması gereken ilçe kongreleri için takvimi geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak duyurmuştu. Açıklamada takım ruhuna ve birlik beraberliğe değinen Çağlayan;

AK Parti Delegesine Güvenin
AK Parti Karaman İl Başkanlığı geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak ilçe kongrelerinin yapılacağını ilan etmişti. Fakat..
AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan il kongresi öncesinde yapılması gereken ilçe kongreleri için takvimi geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak duyurmuştu. Açıklamada takım ruhuna ve birlik beraberliğe değinen Çağlayan; " Karaman AK Parti 7. Olağan Kongre sürecimiz “İnandığın Yolda Yürü” sloganıyla yeni normal şartlara uygun olarak gerçekleştirilecek." diyerek Ermenek, Başyayla ve Merkez ilçe kongre takvimini açıklamıştı. Sarıveliler ilçe kongresinin takvime alınmaması AK Partililer tarafından tepkilere neden olmuştu. 

Birlik Beraberlik mi Bölüp parçalamak mı?
Fakat bugün yapılması planlanan Başyayla Kongresi iptal edildi. Kongrenin iptal nedeni bilinmezken kulislerde atanmış il başkanı olan Abidin Çağlayan'ın İl Kongresinde olası bir rakip çıkmasına karşı Sarıveliler kongresi ve Başyayla kongresini iptal ettirdiği iddia ediliyor. 

Herşey Koltuk İçin..
AK Partiye gönül vermiş ve önceki dönemlerde yönetimler bulunmuş isimler, atanmış İl Başkanının Cumartesi günü yapılacak olan Merkez ilçe kongresinin de iptal edilmesi için koordinatöre baskı yaptığını iddia ediyor. AK Partinin önemli isimleri Abidin Çağlayan'ın bir hafta önce verdiği birlik beraberlik ve inandığın yolda yürü şeklindeki mesajlarının tamamen kendi koltuğunu korumak için yaptığı, bu tür iptal ve baskıcı kararların AK Parti geleneğine uygun olmadığının altını çiziyorlar. Karaman AK Parti teşkilatlarında yeniden toparlanma olduğu ve Merkez ilçe kongresi ile birlikte AK Partinin Karaman'da yeniden hakkettiği itibarı kazanacağını belirten AK saçlılar, eğer bir kongre iptalinin daha olması durumunda mevcut yönetimin meşruiyetini tamamen yitireceğini belirttiler.
AK Parti Delegesi En Doğru Kararı Verir
AK Parti Karaman teşkilatlarında daha önce görev almış ve davaya gönül vermiş isimlerin genel görüşü, AK Parti delegesinin en doğru kararı vereceği yönünde. Mevcut yönetimin AK Parti geleneklerine uymayan ve delegeleri yok sayan kongre iptallerinin sonunda meşruiyetini tamamen kaybedeceği, çıkacak olan ikinci listenin de yarışa dahil edilmesi gerektiğinin altını çiziyorlar. İddialara göre Merkez ilçe Kongresinde ikinci liste ile yarışmak istemeyen Abidin Çağlayan ve ekibi AK Partinin geleneklerine ve ruhuna uygun olmayan şekilde kongreyi erteleme veya iptal etmeyi düşündüğü iddia ediliyor.

karaman haber karaman gündem karaman nerede akparti̇ seçi̇m akparti̇ karaman seçim