AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, İbrala barajında incelemelerde bulundu.

TAKİP ET

AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Yeşildere Baraj alanında çalışmalara başlanarak geçtiğimiz sonbaharda gövde güçlendirilmesi yapılan alanda incelemelerde bulundu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, Yeşildere muhtarı Lütfi Bulut , Taşkale eski Belediye Başkanı Muhittin Sunaoğlu ve yanındaki heyetle ile birlikte baraj sahasında incelemelerde bulundu.


"Önceki yıllarda tam doluluğa ulaşan ve su sızdırması nedeniyle daha büyük tehlikelere yol açmaması için ivedi çalışmalara başlanarak geçtiğimiz sonbaharda gövde güçlendirilmesi yapılan İbrala barajında incelemelerde bulunduk. Güçlendirme çalışması yapılabilmesi için düşürülen su seviyesi çalışma tamamlandıktan sonra kuraklık nedeniyle yeterli doluluğa ulaşmadı. Barajdaki suyun kıtlığı nedeniyle sulamadan faydalanamayacak olan bahçe ve tarım arazilerinin durumunu Tarım İl Müdürümüz Yusuf Şahinbaş, Yeşildere muhtarımız Lütfi Bulut, Taşkale eski Belediye  Başkanımız Muhittin Sunaoğlu ve arkadaşlarımızla yerinde gözlemledik.  Sulama sahası içinde olup alternatif sulama imkanı bulunmayan bahçelerimizin su ihtiyacını karşılayabilmek için barajdan su almanın mümkün olmadığı, yeraltı suyu kullanımının mevzuat engeline takıldığı, zamanımızın kalmadığı bir ortamda tüm seçenekleri değerlendiriyoruz" dedi.
 

selman oğuzhan eser selman oğuzhan eser kimdir selman oğuzhan eser facebook av selman oğuzhan eser karaman haber