AK PARTİ MERKEZ İLÇE KONGRESİ DİVANINDAN İLGİNÇ KARAR

TAKİP ET

Bugün Kemal Kanaş Stadyumunda devam eden merkez ilçe kongresinde AK Parti Genel Merkezi'nin tek adayla seçime gidin talimatına rağmen mevcut Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç'un karşısına Mehmet Sami Şahin de adaylığını açıklamıştı. Kararın ardından hemen sosyal medya hesabından açıklama yapan M. Sami Şahin'' Demokrasinin inancına sandığın adaletine güvenilmemesi asla kabul edilemez. '' ifadelerini kullandı.

AK Parti Karaman 7'nci Olağan Merkez İlçe Kongresinde aday olan Mehmet Sami Şahin'in adaylığı ve listesi divan başkanı tarafından kabul edilmediği öğrenildi. 

AK Parti karaman il başkanlığı gündemdeki haberlere ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında bulunmuştu. Yapılan yazılı basın açıklamada; “Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Karaman İl Koordinatörü Mehmet Sait Kayan 2019 yerel seçimler sonrası gelişen süreç içerisinde genel merkezimizin yapmış olduğu araştırmalar ve temayül yoklaması sonucu Karaman Merkez ilçe Başkanı olarak Feyzullah Tunç’u görevlendirmiştir.'' denilmişti. Sarıveliler kongresinin takvime alınmaması ve Başyayla kongresinin iptal edilmesinin tepkileri sürerken. Gece yarısı yapılan bu açıklama ile seçime tek aday ile girileceği sinyali verilmiş gibiydi sanki...

Bugün Kemal Kanaş Stadyumunda devam eden merkez ilçe kongresinde AK Parti Genel Merkezi'nin tek adayla seçime gidin talimatına rağmen mevcut Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç'un karşısına Mehmet Sami Şahin de adaylığını koymuştu. Karar delegeler tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Karara tepki gösteren çok sayıda partili kongre alanını terk etti. 

Mehmet Sami Şahin'in adaylığının düşürülmesi ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle: 

''Bugün gerçekleştirilmekte olan AK Parti Karaman Merkez İlçe Kongresinde açıklamış olduğum adaylık vesilesi ile kongrede divana sunduğum listem divan başkanı tarafından kabul edilmemiştir. Demokrasinin inancına sandığın adaletine güvenilmemesi asla kabul edilemez. Adaylığım süresince gece gündüz demeden delege delege gezerek demokrasinin gereğince oy istediğimiz onlarca insan emeğinin vebali çöpe atılamaz. Emek veren o insanların vebalini orada hür iradesi ile seçim yapacak olan delegelerin iradesine ve sandığın adaletine gem vurulması asla kabul edilemez. Gerekli itirazlar şahsım tarafından yapılacaktır. Böyle bir durumun oluşmasından sorumlu şahıslar bunun vebalini onlarca insanın ve AK Partimizin geleceğini belirlemede en büyük hak sahibi olan delegelerin vebalini kimse ödeyemez.''