AK Parti'nin Karaman belediye başkan adayı yarın açıklanacak

TAKİP ET

AK Parti’nin Karaman belediye başkan adayı yarın açıklanacak. Mevlüt Akgün İsmi Kesin Gibi...

AK Parti'de yerel seçim adaylarını belirleme sürecine hız veriliyor. Cumhur ittifakında olmalarına rağmen MHP'li Belediye Başkanı ile hiç bir konu da ittifak olamayan AK Parti Karaman Teşkilatı 2019 yılında kaybettikleri Karaman Belediye Başkanlığını tekrar  kazanmamak istiyor. Karaman için "kazanacak aday" arayan AK Parti'de 9 aday adayı dışında farklı isimler üzerinde de duruluyor. 

Dokuz aday adayı dışında Karaman adaylığı için adı geçen isimler: 

AK Parti'de Karaman önceki dönem Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan,  Karaman eski belediye Başkanı Ali Kantürk, AK Parti Kurucu İl Başkanı ve Karaman eski Milletvekili  Mevlüt Akgün'ün isimleri de geçiyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise Mevlüt Akgün'ü ön planda tuttuğu kaydediliyor. Erdoğan'ın Karaman Teşkilatınında Mevlüt Akgün'e destek vermesi  nedeniyle Akgün'e daha sıcak yaklaştığı kaydediliyor. Akgün'ün geçmişte Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Partiyi kurararken yanında olması, Kurucu il başkanı olamsı, 3 dönem Milletvekilliği yapması ve kuruluşundan beri AK Partinin ve siyasetin içinde olması ve siyasi deneyiminin bulunması nedeniyle bir "teknokrat" olarak ön plana çıkabileceği değerlendiriliyor.

AK Parti Karaman İl Başkanlığı Sosyal Medya Hesabı olan Facebok sayfasından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verilmişti:

''Cumhuriyet’imizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmak için hazırlandığımız 31 Mart Yerel seçimlerine Aday Adaylarımızla birlikte 18 Ocak Perşembe günü AK Parti Genel Merkezimizde gerçekleşecek olan Aday tanıtımı toplantısı öncesi Aday Adaylarımızla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik.

Adayımız kim olursa olsun tüm Aday Adaylarımız tek yürek davamıza ve teşkilatçılığımıza yakışır bir şekilde Karaman'ımızı AK Belediyecilikle buluşturmak için ellerinden geleni yapacaklarını beyan ettiler.

Aday Adaylığı sürecini birlik ve beraberlik havasında sürdüren Aday Adaylarımıza teşekkür ederiz.

18 Ocak 2024 Pazartesi günü adayları açıklanacak iller:

Konya, Kırklareli, Tekirdağ, Manisa, İzmir, Uşak, Kütahya, Bilecik, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Ankara, Afyon, Burdur, Antalya, Mersin, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Çorum, Amasya, Sivas, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Siirt, Bitlis, Muş, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan.

AK PARTİ KARAMAN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI 2024 İSİM LİSTESİ

Mustafa Yücetaş

Mustafa Bayır

Hüseyin Alanlı

Nazmi Ünlü

Oktay Kepildek

Fatih Serin

Ümit Özyurt

Tamer Yıldızbaş

Celalettin Güngörer

Mevlüt Akgün AK Parti Karaman Belediyesi