AK Parti'ye Güçlü Aday Adayı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihini açıklaması ile birlikte siyasi kulislerdeki hareketlilik arttı. Seçim tarihinin belli olmasıyla birlikte aday adaylarının başvuruları başladı. KMÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül AK Parti'den Aday Oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklamasının ardından aday adayları başvurularını yapmaya devam ediyor. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül'de AK Parti Karaman İl Başkanlığı’na gelerek aday adaylık başvurusunu yaptı.

Prof. Dr. Mehmet Akgül Kimdir?

Prof. Dr. Mehmet AKGÜL, 1968 yılında Karaman-Sarıveliler-Turcalar köyünde doğdu. İlköğrenimini Ermenek, orta öğrenimini  Konta İHL’de tamamladı. 1991 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1992’de Diyarbakır Silvan’da askerliğini tamamladı. Askerlik dönüşü 1993 yılında K.Maraş Sütçü İmam Üniversitesine Araştırma Görevlisi olarak atandı. Aynı yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde lisansüstü eğitimine başladı.

Ocak-1997’de Orman Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisansını, 2001 yılında Lif ve Kağıt Teknolojisi Anabilim Dalında Doktorasını tamamladı. Doktorasını bitirdikten sonra yaklaşık bir yıl KSÜ’de Araştırma Görevlisi Dr. olarak çalıştı. Eylül 2002-2006 yılları arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Orman Fakültesinde, 2006-2007 yıllarında Düzce Üniversitesinde Yardımcı Doçent olarak çalıştı. 2007 yılında Doçent Doktor, 2013 yılında Düzce Üniversitesinde Profesör oldu. 2014 yılı Eylül ayında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Malzeme Mühendisliği Bölümünde göreve başladı. Yine aynı dönemden itibaren 25 Ocak 2017’ye kadar NEÜ Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığını ve 18 Temmuz 2016-25 Ocak 2017 arasında Ereğli Kemal Akman MYO müdürlüğünü yürütmüştür.

K.T.Ü., K.S.Ü., A.İ.B.Ü. ve Düzce Üniversitesin de olmak üzere, üniversitelerin Bilimsel Araştırma Projeleri Fonu destekli toplam 8 adet, ayrıca ulusal destekli DPT, TÜBİTAK, TUBİTAK-COST, SANTEZ projelerinde yürütücü, araştırmacı ve eğitici olmak üzere ve yine 2 tane uluslararası projenin birisinde yürütücü ve diğerinde araştırmacı olarak, toplam 14 adet projede görev almıştır. Diğer yandan 40’ı yurtdışı olmak üzere 94 bilimsel çalışması bulunmaktadır.

projelerden sağladığı kaynaklarla Düzce Üniversitesinde Orman Ürünleri Kimyası, Lif Levha Üretimi, Kağıt Hamuru-Kağıt Üretimi ve Kağıt Test laboratuvarlarının kurulumunu sağlamıştır. 

AKGÜL’ün 2 adet patenti mevcut olup, eserlerine 867’si SCI olmak üzere, diğer indekslerce taranan dergilerde 1458 civarında atıf yapılmıştır. AKGÜL, başta Amerika olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde bilimsel ve teknik gezi çalışmalarında bulunmuştur. Danışmanlığında 7 adet yüksek lisans, 2 adet doktora tezi tamamlanmıştır. Dr. AKGÜL, akademik hayatı boyunca, kağıt teknolojisi, orman ürünleri kimyası ve kompozit malzemeler üzerine çalışmalar yürütmüştür. Ana Bilim Dalı başkanlığı, Bölüm başkanlığı, Dekanlık, Fakülte kurulu ve yönetim üyelikleri, Senato ve  Üniversite yönetim kurulu üyelikleri, ÜAK üyeliği ve Rektörlük yapmış ve rektörlüğü sırasında birçok Fakülteninin dekanlığını ve YO’un müdür vekilliğini de ifa etmiştir.

AKGÜL, 2014 yılında Anadolu Üniversitesi AÖF Sosyoloji bölümünü ve 2019 yılında Adalet programını bitirmiştir. İngilizce bilmektedir. Evli ve 5 çocuk babasıdır. AKGÜL, 21 Ocak 2017-08 şubat 2021 tarihleri arasında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Rektör olarak görev yapmıştır.

AKGÜL, rektörlüğü sırasında; Tıp, Diş Hekimliği, bir çok Fakülte, YO ve MYO kurulmasını sağlamış ve ayrıca hayırseverlerce KMÜ Diş Hekimliği Fakültesi, Ermenek Hasan Kalan  Sağlık Hizmetleri MYO binalarının yapılmasını sağlatmış ve yine Kazımkarabekir Yerleşkesindeki Taş Camininde yapımına öncülük etmiş, camii henüz bitme aşamasındadır.

Halen Necmettin Erbakan Üniversitesi, Mühendislik Fakültesinde görevine devam etmektedir.


Mehmet Akgül Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde AK Parti Recep Tayyip Erdoğan