AKARYAKITA GELEN ZAMLAR KONTAK KAPATTIRDI

TAKİP ET

Akaryakıta art arda gelen zamlar dolmuşçu esnafını zor durumda bıraktı. Şehir içi yolcu taşımacılığı hizmeti veren dolmuşçu esnafı, akaryakıt fiyatlarındaki artış ve belediye otobüsleri ücretlerinin dolmuş fiyatları ile olan farklılıklarından dolayı yarın çalışmama kararı aldı.
Konuyla ilgili olarak Karaman Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada:
“İlimizde faaliyet gösteren şehir içi yolcu taşımacılığı (M plaka) yapan 1-6 nolu, 2,3 ve 4-5 nolu minibüs hatlarının, odamıza 14.06.2022 tarihinde vermiş oldukları dilekçelerinde kooperatif Üyelerinin ortak kararları doğrultusunda, pandemi süreci, yakıt ücretlerine gelen zam ve Karaman belediyesi otobüs ücretlerinin (esnaf:4,50 TL belediye otobüsü: 1,75 TL) esnaf ile olan farklılıklarından dolayı 16.06.2022 tarihinde çalışmama kararı almış bulunmaktadırlar. Gereğini bilgilerinize arz ederiz” ifadelerine yer verildi.
Öte yandan akaryakıt zamlarıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Brent petrol fiyatları ve döviz kurundaki artış akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ederken gece yarısından itibaren motorine bir zam daha geldi. Yapılan zamla birlikte İstanbul'da motorinin fiyatı 30 TL'ye dayandı.