Aracı arızalanan sürücüler ne yapmalıdır?

TAKİP ET

Araç arızaları araçların trafikte yoğunluğunun artması ile birlikte daha sık görülen arızalardır. Özellikle dijital aksamı yoğunluk olan araçların arızalanmaları durumunda el yordamı ile tamir edilmeleri mümkün değildir.

Araç arızaları araçların trafikte yoğunluğunun artması ile birlikte daha sık görülen arızalardır. Özellikle dijital aksamı yoğunluk olan araçların arızalanmaları durumunda el yordamı ile tamir edilmeleri mümkün değildir. Bu nedenle araçların çekilmesi ve uygun bir yerde ustalar tarafından tamir edilmesi gerekmektedir. Araçların arızalanmalarına mani olmak için yapılması gereken ilk hamle araçların rutin kontrollerinin aksatmadan yapılmasıdır. Fakat rutin kontrolleri yapılmış olsa bile bazı araçlar yolda kalabilir. Sürücüler araçlarını yolda kaldıkları zaman ilk olarak yapacakları şey araçları sağa çekmek olacaktır. Aracının aksadığını ve duraklayıp teklemeye başladığını fark eden bir sürücü ayağını gazdan kaldırmalı ve herhangi bir şekilde ani fren yapmadan yolun sağına doğru ilerlemeli ve el frenini çekmelidir. Bu durumun otobanda yaşanması durumunda dörtlü lambaları yakmak daha faydalı olacaktır. Ayrıca araç otoban kurtarıcı ve yol yardım noktasında destek isteyip yol yardım hizmeti ulaşana kadar aracın başından ayrılmamak gerekir.

Diğer sürücülerin arızayı fark etmesini sağlayın

Otoban kurtarıcı hizmeti almayı beklerken yapılması gereken diğer bir hamle ise aracın çevresine çeşitli levhalar koyarak diğer sürücülerin de arızayı fark etmesini sağlamak olacaktır. Burada yapılması gereken şey reflektör kullanmaktır. Her sürücü herhangi bir sıkıntı durumunda reflektör kullanmalıdır. Öte yandan reflektör olmaması durumunda aracın kaputunu açmak bu anlamda diğer sürücülerin arabada bir arıza olduğunu anlamasını sağlar. Araçlarda arıza noktasında en sık karşılaşılan şey lastiklerin inmesidir. Burada yol yardımı çağırmaktan öte en yakın benzin istasyonuna giderek araç lastiklerini şişirmek büyük önem arz edebilir. Öte yandan akünün bitmesi de aracın yolda kalmasına neden olur. Bu durumda yol yardım hizmeti veren Sakarya Yol Yardım gibi kuruluşlardan destek istemek ve yol yardım çağırmak en mantıklı seçenektir.

Debriyaj ve vites teli kopmuş olabilir

Yine araçların yolda kalmasına sebebiyet veren bir diğer arıza da debriyajdan veya bir test elinde oluşan arızalardır. Bu durumun bireylerin el yordamı ile ve kendi başlarına tamiri mümkün değildir. Yine aynı zamanda araç su kaynatmış ise yani halk tabiriyle hararet yapmış ise yol yardım hizmetinden faydalanmak gerekir. Sakarya Yol Yardım Sakarya ve bölgesine hizmet veren profesyonel bir çalışma prensibi sergileyen lider bir kuruluştur. Otoban kurtarıcı hizmetlerinin yanı sıra aynı zamanda birden çok araç çekimi, tekne çekimi, karavan çekimi gibi hizmetleri de yerine getirmektedir. Sakarya Yol Yardım bünyesinde uzman bir ekip istihdam eder. Ayrıca çekim işlemlerini gerçekleştirecek olan araçların tüm rutin kontrollerini de aksatmadan yerine getirir. Sakarya Yol Yardım müşterilerine 7 gün 24 saat yol yardım hizmeti sunmaktadır. Kuruluş yolda kalma gibi sıkıntılı bir süreci aşmak noktasında sürücülere destek olurken bu stresli aşamada uygun fiyat politikası izleyerek katkı sağlamayı ve yardımcı olmayı hedeflemektedir.
Kaynak: https://sakaryayolyardim.com/cekici-Otoban-Cekici