Asfalt Kullanım Alanları

TAKİP ET

Yolların üst yapılarında bağlayıcı kilit noktalarında katman olarak en çok tercih edilen malzemedir. Geniş kullanım alanına sahip olan asfalt çok sıklıkla tercih edilir.

Yolların üst yapılarında bağlayıcı kilit noktalarında katman olarak en çok tercih edilen malzemedir. Geniş kullanım alanına sahip olan asfalt çok sıklıkla tercih edilir. Bunun nedeni ise diğer kaplama malzemelerine göre daha uygun fiyatlıdır. Ankara asfalt firmaları bu noktada iyi bir yol göstericidir. Asfalt en çok tercih edilen zemin kaplama malzemesidir.
 Ankara asfalt ise bu alanda geniş ürün yelpazesine sahiptir. Asfalt, bozuk, engebeli, eğimli yollarda, alanlarda rahatlıkla uygulanabilir. Çok rahat kaplama yapılabilir bu da onu vazgeçilmez bir malzeme haline getiriyor. Asfaltlar esnek bir yapıya sahiptir, su geçirmez ve dayanıklıdır. Bu da uygulama kolaylığı sağlamaktadır. Diğer zemin kaplama malzemelerine göre fiyatı oldukça uygundur bütçe dostudur.

Sıcak Asfalt ve Soğuk Asfalt

Asfaltlar da kendi içlerinde bölümlere ayrılılar. Her asfalt türü farklıdır ve farklı alanlar için kullanılır. Yoğunlukla iki asfalt türü kullanılır bunlardan biri soğuk asfalt diğeri sıcak asfalttır.
Soğuk asfalt bozulmuş yolların tamirinde, kısa küçük alanların yamasında, çukurların kapatılmasında, tamir edilmesi gereken orta yoğunlukta trafiğe sahip yollarda sıklıkla kullanılan bir türdür soğuk asfalt. Sıcak asfalt ise büyük yollar, site içleri, sanayi bölgeleri, fabrika sahaları, büyük otoparklar, spor sahaları, depo alanları ve büyük yol projelerinde sıklıkla kullanılır. Isıya dayanıklı su geçirmez yapıda olan asfaltlar hem bütçe dostu hem de çok güvenilirdir.