Avukat Orhan Tosun Vefat Etti

TAKİP ET

Bülent Ecevit'in avukatlarından, Karaman’da geçmiş dönemlerde avukatlık yapan Orhan Tosun 84 yaşında İstanbul’da vefat etti. Cenazesi (18 Mayıs 2023) öğle namazını müteakip Zincirlikuyu camiinde kılınacaktır. Kanlıca mezarlığına defnedilecektir.

karamansondakka.com haber sitesi ailesi olarak merhum Orhan Tosun'a Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Orhan Tosun Kimdir?

04.06.1939 tarihinde Karaman’da Mansurdede Mahallesinde doğdu. Gazi İlkokulunda ve Karaman Ortaokulunda okudu. Konya Lisesini 1957 yılında bitirdikten sonra; 1961 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. İki yıllık askerlik görevinden sonra 1964 yılında Karaman’da avukatlığa başladı. 1972 yılında Ankara’ya göçerek avukatlığa devam etti. 2014 yılında emekli oldu. Bu süre içinde serbest Avukatlık sırasında14 yıllık T.C Merkez Bankası İdare Merkezinde hukuk müşaviri olarak kamu görevinde bulundu. Özel hukuk danışmanı olarak işini ve yaşamını sürdürüyor. Şermin Tümer Tosun ile evlendi. Prof. Dr. Mehmet Serkan Tosun ve Oray Tosun Posacı isimli iki çocuğu ve Ayda Posacı, Derin Tosun, Orhan Kerem Tosun isimli 3 torunu var.

 

Orhan Tosun Karaman