AYRANCI AĞIZBOĞAZ KÖYÜ İLK BAYAN MUHTAR ADAYI SANİYE ÖZ ÜSTÜNER'DEN 19 MADDELİK VAAT

TAKİP ET

Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Ağızboğaz köyü ilk kadın muhtar adayı olan Saniye Öz Üstüner, muhtarlık seçiminde 4 erkek adaya karşı yarışacak.

31 Mart seçimlerine sayılı günler var. Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte yaşadıkları yerleşim alanlarına hizmet etmek amacıyla  muhtar adayı olarak yola adaylar da vaatlere başladılar. 31 Mart Seçimlerine haftalar kala vaatler de şekillenmeye başladı. Çağın getirdiği yeniliklere göre vaatler yapan adaylar seçmenin daha da ilgisini çekiyor. Geçmişteki vaatlere nazaran daha insana dokunan vaatlerde bulunan muhtar adayları seçim çalışmalarını yoğunlaştırdılar.  Bu yerel seçimlerde kadın muhtar adayları da hayli fazla Bu adaylardan birisi de   "Halka hizmet, hakka hizmettir" anlayışı ile yola çıktıklarını ifade eden Karaman Ayrancı İlçesi Ağızboğaz Köyü muhtar adayı Saniye Öz Üstüner.  Saniye Öz Üstüner, 19 maddeden oluşan seçim beyanını  açıkladı.

Aday olduğu köyünde ilk kadın muhtar adayı olduğunu dile getiren Saniye Hanım, "4 erkek adayın içinde tek kadın aday olmam benim için gurur verici. Kadınlarımızın sesi ve gururu olmak için bu yola çıktım. Kadınların bakış açısının gerçekten birçok şeyi değiştireceğine inanıyorum.  Köyüm için güzel düşüncelerim ve projelerim var. Halkım için, milletim için özellikle köyüm için hayata geçireceğim birçok projem var. Eksiklerimiz çok fazla, bunları gidermek için elimden geleni yapacağım.  köyümü ve insanlarını seviyorum. Neden doğup büyüdüğüm, yaşadığım köyün,   Ayrancının en güzel köyü olmasın diye bu yola başvurdum" dedi.

Muhtarlık seçim çalışmaları kapsamında ev  ev ziyaret ettiğini söyleyen Üstüner, şöyle devam etti:

"Ev, ev, sokak, sokak geziyorum. Kadınların bakış açıları çok olumlu. Erkeklerden de bana destek var. Ziyaret ettiğimiz erkekler, eşlerinin benimle rahatça konuşabileceğini ve derdini anlatabileceğini belirtiyorlar. O yüzden de bana destek sözü verdiler. Bütün erkek aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kadınlar bana destek olurlarsa, yanımda olurlarsa bu işin üstesinden geleceğimden inanıyorum. Kazanırsam köyün birikmiş sorunlarını çözmek olacak.  Sorunların çözümü için ilgili kurumlarla görüşmeler yapacağım. Çevre düzenlemesine önem vereceğim,  Köyde boş alanlara ağaçlandırma çalışmaları başlatacağız. Köyde kadınlarımız için kustlar açılması için gerekli girişimlerde bulunacağım. Genç kızlar ve kadınlarımızın yanında olmak, halkımızla iç içe olmak temel hedefimdir.  Kadınlarımız başta olmak üzere tüm köylülerimizin sesi olmak istiyorum.  Bugüne kadar hep erkek muhtar lar köyü yönetmiş. Neden bir kadın muhtar olmasın. Başarmak için çalışacağım."

Tüm köylülerinin oylarına talip olduğunu söyleyen Üstüner,  19 maddelik muhtarlık çalışması şöyle:  

1. Köyümüze tohumluk buğday elemelerinde halkımızın kullanabileceği selektör alınması

2. Özel idare ile iş birliği yapılarak ışıklandırmaların artırılarak sokak güvenliğinin sağlanması

3. Köyümüzdeki elektrik sıkıntısının giderilmesi ve tarımsal sulama kuyularının artırılması için çalışmalar yapılması

4.   Mezarlık temizliği ve düzenlenmesi,  cami ve Kur'an kursunun temizliği, bakımı ve ihtiyaçlarının giderilmesi

5. Köy halkımızın yararlanması için internet erişimli okuma salonu ve kütüphane kurulması. 

6.  Muhtarlığın sorumluluk ve yetki alanında bulunan konularda köylü vatandaşlarımızdan gelen başvuruları ( şikâyet, istek, ihbar, görüş ve öneri ) almak, ilgili birimlere iletmek, başvuruların yerine getirilip getirilmediğini takip etmek ve muhtarlığın iş ve işlemlerini yürütmek için muhtarlık bünyesinde eleman tahsisi edilmesi. 

7. Köyümüzde geleneksel hale getirilecek festival havasında kültürel organizasyonlar yapmak . Yılda en az 1 kez "Sıla gecesi " projesiyle köy dışında yaşayan köylülerimizi bir araya geçirmek,

8. Köyümüzde  Parkesiz yol kalmayacak şekilde her sokak arasına parke taşı döşenmesi

9. Köy konağının düzenlenip, genişletilip aynı zamanda düğün, mevlit yemeği gibi hizmetler içinde kullanışlı hale getirilmesi

10. Kamyona araç ve traktör yüklemek için rampa yapımı

11. Köy giriş ve çıkışlarında “Hoş geldiniz” “Güle güle” tabelalarının yeniden düzenlenmesi

12. Köyümüzün cenaze, düğün, mevlit gibi törenlerde halkımızın kullanabileceği masa sandalyelerin temini ve tesisi. Eskiden olduğu gibi şükür yemeği ve mevlidi Şerif okutulması

13. Çöp tenekelerinin sayısını artırıp gereken yerlere konması

14. Köyümüzdeki ihtiyaç sahibi ailelere muhtarlık olarak sosyal ve yardımlarda bulunulması

15. Ağızboğaz Köyü Tarımsal Kalkınma Koopertatifi Kuruluşu.  Kalınma kooperatifimizin amacı, köylülerimizin ve kadınlarımızın ürettikleri el sanatlarını, tarım ve tarımsal ürünleri değerlendirme ve pazarlama konularındaki müşterek menfaatlerini korumak, bu hususta iktisadi faaliyette bulunmaktır. Ağızboğaz Köyü Tarımsal Kalkınma Koopertatifi Kuruluşunda Projelerimize Tarım Bakanlığından ve Mevlana Kalınma Ajansından teknik ve maddi destek sağlanacaktır. 

16. Ağızboğaz köyü muhtarlığı sosyal medya sayfalarini kullanarak halkımıza anlık ve güncel bilgilendirmeler yapılması

17. Köydeki hayır çeşmelerinin bakımı, tamiratı

18. Ağaçlık bölgelere piknik alanı ve köylülerimizin spor yapmalarını sağlamak için  spor alanları yapılması

19. Köyümüzün sokak aralarının çöplerin ve gereksiz otların temizliklerinin yapılması

 

 


Saniye Öz Üstüner Ağızboğaz Muhtar