Ayşe Nene Maden Şehidi Tezcanına Kavuştu.

TAKİP ET

Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde, 28 Ekim 2014 yılında yaşanan ve 18 madencinin hayatını kaybettiği maden kazasında oğlunu kaybeden 85 yaşındaki Ayşe Gökçe, 3 gün önce gittiği Konyadaki oğlu Osman Gökçenin evinde vefat etti. 

Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde, 28 Ekim 2014 yılında yaşanan ve 18 madencinin hayatını kaybettiği maden kazasında kurtarma çalışmaları devam ederken, "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı" sözleriyle hafızalara kazınmıştı.

 "Hep Tezcan'mın hayalini kurarım" diye ağlardı.
Ayşe Gökçe, oğlunun hayattayken tüm ihtiyaçlarını giderdiğini, evine aldığı bir ekmeği dahi kendileriyle paylaştığını anlatarak, "Öyle üstümüze düşerdi. Kapının önündeki pat patı borçlanarak almıştı. Öyle pencereden ona bakarım, hep Tezcan'ın hayalini kurarım. Bazen torunum Recep de biner gider. Sesini duyduğum zaman oğlum geldi sanarım." diyerek gözyaşlarını tutamazdı.

Ayşe Gökçenin cenazesi, Ermeneğe bağlı Kazancı Kasabası Gökçeler Mahallesinde bulunan mezarlıkta maden kazasında hayatını kaybeden oğlu Tezcan Gökçe ile eşi Recep Gökçenin yanına defnedildi.

"GİTTİLER, BENİ GÖTÜRMEDİLER"

Eşi Recep Gökçe de oğlu Tezcan Gökçe'nin cenaze törenine yırtık lastik ayakkabısıyla katılmasıyla gündeme gelmişti. Recep Gökçe de 3 yıl önce koronavirüsten hayatını kaybetmişti.

Ayşe Gökçe, 2020 yılında eşi Recep Gökçeyi kaybettikten sonra verdiği son röportajında "Gittiler hep, beni götürmediler" demişti.




Ayşe Nene Maden Şehidi Tezcanına Kavuştu. 

Ayşe Gökçe Recep Gökçe Tezcan Gökçe Ermenek KazancıMadene kazası