Bağ-Kur SSK Emeklileri İktidara Kırgın

TAKİP ET

Sosyal medyada emekliler "Adalet sağlanamadı" yorumunu yaptı.

Emeklilerde hayal kırıklığı, Bağ-Kur SSK emeklileri yapılan yüzde 5 zammı az bularak,       '' Hayal Kırıklığına'' uğradıklarını söylediler. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan "Memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25 ve SSK ile Bağkur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış oldu. Farklı artışların açtığı rahatsızlığı gördüğümüz için birbirine yakınlaştıracak yeni bir adım atıyoruz. Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum" demişti. 

Emekliye yapılan zammı eleştiren emekliler,  "Emekliler olarak burada son 5- 6 aydır Cumhurbaşkanımızdan müjdeli haber bekledik. En düşük emekli maaşı hatta 11.500 TL olur dedik orada yanıldık. Öyle olacağını varsaydık. Adalet sağlanması açısından da SSK ve Bağ-kur'lulara da memur emeklilerine verildiği gibi yüzde 50 zam verilmeli dedik. Ama olmadı. Yüzde 42,6’da kaldı. Dağ Fare doğurdu. Maalesef adalet sağlanmadı. Memurlara verildiği gibi SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de verilseydi oranda bir adalet sağlanmış olacaktı. Yoksa 13 bin, 14 bin, 15 bin lira ile de geçinmenin mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. SSK ve Bağ-Kur yüzde 50'ye tamamlansaydı en azından adalet sağlanmış olurdu. '' ifadelerini kullandılar. 

Karaman SSK ve Bağkur emeklisi Emekli emekli maaşı emekli maaşı