Balıkesir'de İmplant Tedavisi

TAKİP ET

Diş implantları, ağızda eksik olan dişleri yerine koyabilmek için genellikle titanyum ya da titanyum bileşiklerinden hazırlanmış yapay diş kökleridir.

Diş implantları, ağızda eksik olan dişleri yerine koyabilmek için genellikle titanyum ya da titanyum bileşiklerinden hazırlanmış yapay diş kökleridir. Titanyum vücut dokuları ile etkileşimde olmadığı ve kuvvetlere yönelik dirençli materyal olduğundan implant malzemesi olarak tercih edilmektedir. İmplantlar öncesinde kaybedilmiş dişlerin meydana getirdiği boşluklara veya ciddi enfeksiyon bulunmuyorsa çekim sonrası diş yuvasına yerleştirilir.

İmplantlar, sabit veya hareketli protezler yapabilmek için kemiğin yeterli ve uygunluğunda basit bir operasyon ile çene kemiğine yerleştirilmektedirler. Kemik miktarı ve yoğunluğu istenilen seviyede bulunmuyorsa implant uygulaması öncesinde kemik oluşturmak için işlemler yapılması gerekebilir.
Balıkesir implant eksik dişlerin tedavisinde olan ve çene kemiğinin içerisine yerleştirilen titanyumdan yapılan vidalardır. Bu vidaların üzerine diş protezi konulmaktadır. İmplant tedavisinin diğer tedavilere göre avantajı komşu dişlere zarar verilmemektedir. Bu dişlerin kesilmesi gerekmez. İmplant diş kök görevi görmekte ve doğal dişler gibi rahat bir şekilde yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirsiniz.

Balıkesir İmplant Uygulaması ve Avantajları
İmplant; çene kemiğine konulan ve takılacak protezlerin tutunabilmesi için uygulanmakta olan yapay diş kökleridir. Yapay diş kökleri; eksik dişlerin yerine yapılmakta ve uzun ömürlü kullanılır. Uzman hekimlerce, steril ortamda ufak bir Balıkesir çene cerrahı ile gerçekleşen cerrahi işlem ile çene kemiğine konulan implantlar, yaklaşık olarak 2-3 ay içinde çene kemiğine tutunur ve bu yapay diş kökü protezleri taşıyacak durumdadır. Ancak implant uygulamasının yapımı için; kemik yapısının uygunluğu ve diş etlerinin sağlıklı olması önemlidir.

Kaynak: https://balikesirimplant.com/