Barış, sevgi, kardeşlik egemen olsun.

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulunun hazırladığı Cumhurbaşkanı ve 27


Yüksek Seçim Kurulunun hazırladığı Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi takvimi işliyor. Seçim için geri sayım başladı. 24 Haziran'a günler, hatta saatler kaldı.


Cumhurbaşkanı seçimi ile milletvekili genel seçiminde yurt içinde 56 milyon 342 bin 263, yurt dışında da 3 milyon 49 bin 65 olmak üzere toplam 59 milyon 391 bin 328 seçmen sandık başına gidecek.


Bu seçimde, cumhurbaşkanının yanı sıra yeni parlamento üyeleri de belirlenecek. Seçmenler, iki oy pusulasını tek zarfa koyarak seçimini yapacak.


Cumhurbaşkanı seçiminde 6 aday yarışacak. AK Parti ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, CHP Muharrem İnce'yi, HDP ise Selahattin Demirtaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi.


Seçmenlerin imzasıyla cumhurbaşkanı adayı olmak üzere başvuran ve gerekli 100 bin imzayı toplayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de cumhurbaşkanı olabilmek için yarışacak.


Evet veçim için geri sayım başladı. 24 Haziran'a günler hatta saatler kaldı artık. tüm Türkiyede seçim heyecanı artarak sürüyor. Karaman'da da bu heyecan kıran kırana sürerken, tartışmalar, sataşmalar olmuyor değil. seçim bu. Elbette olacak. Ancak, bur tartışmaları medeni ölçülerde kantarın topuzunu kaçırmadan kırmadan dökmeden yaparsak, yarın birbirimizin yüzüne bakacak yüzümüz olsun. Pazar gününden sonra belki aynı sofrada yemek yiyeceğiz, belki aynı işyerinden alışveriş yapacağız, belki beraber yolculuk yapacağız, belki de taziye veya düğüne birlikte iştirak edeceğiz.


Birbirimizi kırmadan, karşılıklı düşüncelerimize saygı duyarak, kimsenin fitnesine mahal vermeyelim.


Dünyanın en büyük makamı dahi, birbirimizden nefret etmemize, yan gözle birbirimize bakmamıza sebep olmamalı. Nihayetinde kim kazanırsa, kim kaybederse, bu halkın çocuğudur.


24 Haziran günü yapılacak seçimlerde yarışacak adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Karaman'ın ortak paydasında bir araya gelerek ilimizin sorunlarına çözüm üretmek için gayret gösteren tüm milletvekili aday kardeşlerimizi tebrik ediyorum. 24 Haziran seçimlerinde karşılıklı saygı, sevgi içinde bir seçim sürecinin yaşanmasını temenni ediyorum. Bu seçimler diğer dönemlere göre biraz daha rekabetin arttığı bir havada geçtiği kanaatindeyim. Aday arkadaşlarımızın hepsininde mutlak Karaman için yola çıktıklarına inancımız tamdır. Seçim sürecinde hiçbir olumsuzluğa maal vermeden centilmence, dostça bir seçim yarışı olacağından şüphemiz yok. karamansondakka.com olarak, Karaman'a hizmet etmek için yola çıkmış tüm siyasi partilerin adaylarını kutluyor, başarı ve esenlikler diliyoruz.
karamansondakka.com