BARTIN'DAN ACI HABERLER PEŞ PEŞE GELDi 28 KİŞİYE ÇIKTI

TAKİP ET

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yer altında işçilerin çalıştığı sırada şiddetli bir patlama meydana geldi. Madende 110 işçinin çalıştığını söyleyen Bakan Soylu, "Riskli bölgede 49 kardeşimiz vardı" dedi. Son durumu paylaşan Bartın Valiliği ise "Şimdiye kadar 36 maden işçimiz alandan çıkarılmıştır. Çıkarılan işçilerimizden 25'i hayatını kaybetmiş olup, 6 işçimiz tedavi için istanbul'a sevk edilmiştir. 5 işçimizin tedavisi ilimizde sürmekte" açıklamasında bulundu.

 

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan da patlamaya ilişkin açıklama geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada çeşitli illerdeki ekiplerin bölgeye sevk edildiği belirtilerek, "Amasra Taşkömürü İşletmesinde henüz belli olmayan bir nedenle patlama meydana gelmiştir. Kütahya, Eskişehir, Zonguldak ve Karabük İl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bölgeye yönlendirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan da yer altında işçiler olduğu bilgisini doğruladı. Vali Arslan, "Saat 18.15 sıralarında eksi 300 kotta bir patlama olduğu bilgisi bizlere ulaştı. Eksi 250 kotta 74 tane arama- kurtarma ekibimiz çalışmalarına devam ediyor. Şu anda eksi 300 kotta 44 kişi, eksi 350 kotta da 5 kişi var. Bu işçileri kurtarma çalışmalarımız da devam ediyor." dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ

AFAD patlamanın nedenini trafo kaynaklı olarak açıklamıştı. Ancak AFAD bu açıklamanın sehven paylaşıldığını belirterek, daha sonra yeni bir açıklama daha yaptı. AFAD'ın açıklamasında, "Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamanın trafo kaynaklı olduğu bilgisi sehven paylaşılmıştır. Patlamanın nedeni henüz belirlenememiştir. Mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılması için AFAD ve tahlisiye ekipleri seferber edilmiştir." denildi.

bartın maden patlaması bartın maden patlaması son dakika bartın maden patlaması ölenler Karaman son dakika Karaman haber