Bireyler ortodontiste ne zaman gitmelidirler?

TAKİP ET

Güneyler ortodontisti genel anlamda canı bozuklukları için altı yedi yaşlarında başvurmalıdırlar. Çarpıklık durumunda ise genellikle daimi dişlerin çıkmaya başlaması ile süreçte takip edilmelidir.

Güneyler ortodontisti genel anlamda canı bozuklukları için altı yedi yaşlarında başvurmalıdırlar. Çarpıklık durumunda ise genellikle daimi dişlerin çıkmaya başlaması ile süreçte takip edilmelidir. Yetişkin hastalarda ise de işlerin düzelmesi için her daim hareket ettirme imkanı bulunmaktadır fakat tedavi süresinin ve tedaviye olan toleransın azalmaması için ne kadar erken yapılırsa o kadar faydalı olacaktır. Bursa ortodontist önerileri içerisinde vatandaşların birbirlerine en çok tavsiye ettikleri ve en çok tercih ettikleri isimlerden biri de Dr. Bircan Bektaş'tır. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olan Bektaş uzmanlık eğitimini ortodonti üzerine tamamlanmıştır. Tedavilerin belirli bir süresi bulunmamakla birlikte ortalama 6 ile 24 ay arasında yapılabilmektedir.

Tedavi sürecinin azalması veya uzaması bireye bağlıdır

Tedavi sürecinde tedaviden olumlu yanıtlar alınması aynı zamanda kişilerin bireysel çabalarına da bağlıdır. Tedavi sürecinde diş etlerinin ve dişlerin sağlığının korunması ve bazı yenilmemesi gereken yiyeceklerden uzak durulması tedavide avantaj sağlar. Tedavi sürecinde genel anlamda 4 ile 6 haftalık periyotlar halinde kontrole gidilmektedir. Özellikle çocukların bu tedavi esnasında anne-babalarının dikkat etmeleri ve bakım ve temizliğe büyük önem göstermeleri gerekmektedir. Bursa'da ağız ve diş sağlığı alanında faaliyet yürüten Dr. Bircan Bektaş sadece ortodonti alanında değil bütün ağız ve diş hastalıkları konusunda da uzman bir biçimde hizmet sunmaktadır. Bu anlamda çocukların dişçi korkusunu yenmelerine de yardımcı olan güler yüzlü bir hizmet sunar.
Kaynak: https://www.drbursaortodontist.com/bursa-ortodontist-onerileri/