Boşanma Sürecinde Anlaşmalı Boşanma

TAKİP ET

Türkiye'de mahkemede görülen davalardan biri de boşanma davalarıdır.

Türkiye’de mahkemede görülen davalardan biri de boşanma davalarıdır. Boşanma davaları, beraber olma kararı alan çiftlerin beraberliklerini resmiyete dökülmesinin ardından, farklı neden ve sebeplerden dolayı, tek taraflı ve çift taraflı mahkeme kararı ile resmi olarak ayrılmasının görüldüğü davalardan oluşmaktadır. Boşanma sürecinde iki taraf anlaşmalı olarak ayrılma kararı almalarının yanı sıra çekişmeli davalarda taraflar uzlaştırılarak anlaşmalı olarak boşanabilmektedirler.
Boşanma davasında Ankara boşanma avukatı etkin rol alır ve anlaşmanın hazırlanmasında ve maddelerin oluşmasında etkili olurlar. Boşanma davaları anlaşmalı olarak gerçekleştiğinde, genelde mahkemede ilk dava görüşmesinde davanın sonuçlanması beklenmektedir. Bazı durumlara göre nadiren de olsa davalar ikinci celsede sonuçlanabilmektedir.

Boşanma Sürecinde Çiftlerin Uzlaşması

Boşanma davalarında çiftler en başta uzlaşırken, bazen çekişmeli davalar daha sonra anlaşmaya varılarak sonuçlanabilmektedir. Çiftler en çok velayet ve mal paylaşımı konularında anlaşmazlık yaşamaktadırlar. Yaşanan anlaşmazlıklar mahkemenin süresinin uzamasına neden olmaktadır. Başarılı boşanma avukatı Ankara ilinde görülen davalarda Mil Hukuk sitesinde yer alan boşanma avukatları yer almaktadır.
Sizde siteyi ziyaret ederek davanızı başarılı bir şekilde gerçekleştirecek avukatlardan hizmet alabilirsiniz. Hakkınızı yasal yollarla sonuna kadar savunan boşanma avukatları, zaman kaybetmeden lehinize savunma yapmaktadır. Siz de bu başarılı avukatları tercih edip mahkemeden aleyhinize yönelik sonuç çıkmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle hakkınız olanları koruyarak hakkınızın karşılığını alabilirsiniz.

Çekişmeli Boşanma Davaları

Evlenen çiftler belirli bir nedenden kaynaklı boşanma kararı alabilmektedirler. Bu durum bazen çift taraflı olurken bazen de tek taraflı şekilde olabilmektedir. Çekişmeli boşanma davalarında taraflar birbirlerine veya tek taraflı suçlar beyan ederek farklı hak ve taleplerde bulunabilmektedir. Bunların başında tazminat davası, velayet davası ve mal paylaşım davası yer almaktadır.
Yasalar önünde haklıysanız ve sizi iddialara karşı savunan veya iddia ettiğiniz olayları hakkıyla savunan bir avukat ile beraber çalıştığınızda, boşanma davası büyük olasılıkla lehinize sonuçlanacaktır. Çekişmeli boşanma davalarında avukatlara büyük görev düşmektedir. Sizde iyi bir avukatla anlaşarak, çekişmeli boşanma davasının olması gerekenden daha hızlı bir süreçte sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra kanunların size tanıdığı bütün haklardan sonuna kadar faydalanabilirsiniz.

Avukatlık Ücretlerinin Değişmesinin Nedenleri

Avukatlık ücretleri davaların türüne ve olaylara göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin Ankara boşanma avukatı ücretleri anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davalarına göre şekillenmektedir. Davanın uzaması tarafların birbiri hakkında beyanları ve iddiaları davaların uzamasına ve zorlaşmasına yol açmaktadır. Bu durumda boşanma avukatlarına büyük sorumluluklar düşmektedir.
Davalar kendi aralarında çeşitli ayrıntılara sahip olduğundan dolayı davanın durumuna göre avukatlık ücretlerinde değişimler olmaktadır. Dava zorlaştıkça avukatlık ücretleri de artış göstermektedir. Ayrıca her avukat kendine özel fiyat vermektedir. Avukatlık ücretlerinin belirli bir miktarı yoktur. Boşanma davasında davanın sizin lehinize sonuçlanması için iyi bir avukatla çalışmanız önemlidir. Türkiye’nin en önemli boşanma avukatlarının yer aldığı ve bunu hiç bir yerde bulamayacağınız uygun fiyatlarla yapan yerin adresi Mil Hukuk sitesidir.