Bu Yaz Türkiye'yi Yoğun Yağış ile Beraber Sel Felaketleri mi Bekliyor?

TAKİP ET

Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından duyurdu. El Nino'nun yaz aylarını adeta kışa çevireceğini açıkladı. Ökten'in yaptığı tahminlere göre Türkiye'de bu yaz döneminde yağışlı, serin bir hava bekleniyor.

Yaza girmemize rağmen, havalar oldukça serin ve yağışlı devam ediyor. Türkiye'nin bir çok şehrinde sel felaketleri meydana gelirken, bunlar hem can kaybına hem de maddi kayıplara neden oldu. Herkes bu durumun nedenini merak ederken ünlü meteoroloji uzmanı Kerem Ökten bu durumun nedenini geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Ökten önümüzdeki yaz aylarında Türkiye'yi bekleyen hava olaylarını yorumladı.

Ökten, yaptığı açıklamada El Nino'nun yaz aylarında beklenen sıcak ve güneşli hava koşullarını etkileyeceğini açıkladı. Ökten, El Nino'nun neden olduğu değişikliklerin Türkiye'de Haziran ayından itibaren görülmeye başlayacağını ve yaz aylarının normallerin altında sıcaklık ve bol yağışla geçeceğini söyledi.

Meteoroloji Uzman Ökten ayrıca "19 Haziran haftası Türkiye geneli mevsim normallerinin altında sıcaklıklarda geçecek. 

Son güncellenen Avrupa modelinden alınan verilere göre Ülkemizde serin havalar devam edecek. Serin havalara yağış da eşlik edecek" dedi. 

Kerem Ökten El Nino meteoroloji karaman son dakika karaman