ÇAĞLAYAN:AĞAÇ DİKMEK FİİLİ BİR DUADIR

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı Geleceğe Nefes projesi ile 81 ilde 11 Kasım 2019'da saat 11:11'de başlayarak 2023 noktada eşzamanlı olarak fidan dikimi gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı Geleceğe Nefes projesi ile 81 ilde 11 Kasım 2019'da saat 11:11'de başlayarak 2023 noktada eşzamanlı olarak fidan dikimi gerçekleştirildi.

Karamanda da Valiliğin düzenlediği program kapsamında Yeşildere Toki Afet evleri mevkisinde gerçekleştirildi. Proje katılımın yoğun olduğu gözlemlenirken, programa katılarak ağaç diken AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan yaptığı açıklamada; Ağaç dikmek fiilî bir duadır, rahmet hazinelerinin kapısını açmaktır. Ağaçların faydaları malumunuzdur. Âhiret ticareti için birer sevap kazandırma fabrikası olduğu gibi dünyevî faydaları da saymakla bitmez. Evlerimizin ısıtılmasından tutun, tâ elimizdeki kitap, defter ve kaleme kadar birçok şey ağaç nimetinin eseridir. Bütün ağaçlar da Allah'ın eseridir. Lüzumsuz yere veya zarar vermek için ağaç kesmek büyük günahlardandır.
Büyüklerimiz, Yaş kesen, baş keser! demişlerdir. Hedefimiz kesmek değil, dikmek ve çoğaltmak olmalıdır. Dinimizin emir ve tavsiyesi budur.
Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak konusundaki bu heyecana karşılık fidan sahiplenme kampanyamıza devam ediyoruz. Sahipleneceğiniz veya bağışlayacağınız fidanları 11 Kasım sonrasında da toprakla buluşturmaya devam edeceğiz. dedi.

9

Karaman karaman haber karaman son dakika