Çocuklarınız İle Yapabileceğiniz Beş Aktivite

TAKİP ET

 

Zekâ geliştirici oyunlar oynamak çocukların hem zekâ gelişimlerine yardımcı olurken hem de onların daha yaratıcı insanlar haline gelmelerini sağlayabilir. Aynı zamanda anne babaların çocukları ile yapacakları bu etkinlikler aile içi bağlarının da çok daha güçlü hale gelmesini sağlayacaktır. Bu sebeple her ebeveyn çocuğu ile yapabileceği farklı aktiviteler bulmalı ve onlara sevgi duygusunu hissettirerek mutlu olmalarını sağlamalıdır. Çünkü o çocuk ailesinden aldığı bu eğitim sayesinde yetişkin olduğunda da kendi çocuklarını aynı şekilde yetiştirecektir.

Beraber Film/Çizgi Film İzlemek

Çocuk ile birlikte zaman geçirmek için yapılacak en keyifli aktivitelerden biri çizgi film veya eğlenceli filmler izlemek olabilir. Bu etkinlikte anne, baba ve çocuk hep birlikte başka hiçbir şey ile ilgilenmeden kaliteli zaman geçirebilirler. Doğal olarak bu durum çocukta güçlü sevgi duygularının oluşmasını sağlayacak ve kendisini güvende hissetmesine yardımcı olacaktır. Çocukların bildikleri çizgi filmler, yeni çıkan animasyon filmler veya ailece çocuklarla izlenecek filmler izlemeye uygun filmler seçerek haftanın bir günü bu etkinlik düzenlenebilir. O dönemde anne babanın sadece çocuk ile ilgilenmesi ve onun istediği şeyleri yapmaları doğal olarak çocukta büyük bir mutluluk oluşturacaktır.

Birlikte Spor Yapmak

Ailece spor yapmakta da en keyifli etkinliklerden biri olabilir. Tüm aile bir araya gelerek farklı spor dallarını yapmak eğlenceli anların yaşanmasını ve unutulmaz anıların biriktirilmesini sağlayabilir. Bu sebeple uzmanlar ailelerin mutlaka birlikte spor ve benzeri etkinlikleri yapmalarını önerirler. Jimnastik, futbol, basketbol veya bisiklet sürmek gibi ekip halinde yapılabilen sporlar ailelerin hep birlikte keyifli zaman geçirmelerine olanak tanıyabilir.

Evdeki Sorumluluklara Onları Dahil Etmek

Çocukların kendilerini önemli hissetmeleri ve sorumluluk bilinci kazanmaları için onlara mutlaka ev içinde sorumluluk verilmelidir. Örneğin odalarını toplamak, yemekten sonra kendi bulaşıklarını toplamak veya kirli çamaşırlarını kirli sepetine atmak gibi küçük sorumluluklar onlara kendilerini önemli hissettirmek için yeterli olabilir. Bu sorumluluklar yaş ilerledikçe arttırılmalıdır. Bu şekilde hareket edildiği takdirde o çocuk yetişkinlik dönemlerinde de sorumluluklarının farkında olacak bir kişi haline gelecektir.

Kutu/Zekâ Geliştirici Oyunlar Oynamak

Bilindiği gibi ailece oynanabilecek birçok farklı kutu oyunu olmasından dolayı bu da aile etkinlikleri için doğru bir seçim olabilir. Tüm ailenin bir araya toplanarak oynayabilecekleri bu oyunlar sayesinde hem aile içi birlik sağlanabilir hem de çocukların zekâ gelişimlerine çok önemli katkılar sağlanabilir. Özellikle oyunlar da çocukların kazanmasına izin vermek, onlara ip uçları vermek ve onları sürekli olarak övmek mutlu olmalarını sağlayabileceği gibi kendilerine olan güvenlerinin artmasını da sağlayacaktır.

Oyun Parklarında Birlikte Vakit Geçirmek

Anne ve babanın çocuk ile birlikte zaman geçirebilecekleri en güzel yerlerden biri de oyun parklarıdır. Burada çocuk oynarken anne ve babasının onu izlemesi veya kendisine katılmaları onun çok daha mutlu bir şekilde oynamasını sağlar. Kendisini güvende hissederken anne babasının onu çok sevdiğini anlaması doğal olarak çocukta mutluluk duygusunun da ciddi şekilde gelişmesini sağlayacaktır. Bunun için hemen hemen yerde oyun parklarının yer alması aileler için ciddi bir avantajdır. Ancak bazı aileler seçimlerini farklı sebeplerden dolayı kapalı oyun parkı seçeneklerini de değerlendirebilirler. Daha güvenli olmasının yanı sıra birçok farklı etkinlik olanağı olması, hava şartları ne olursa olsun oynama olanağı olması ve aynı zamanda ailelerin de çocuklarını yakından takip edebilmeleri bu alanların seçiminde önemli rol oynar. Dumadum kapalı oyun parkı hizmetleri ile sizde bu keyfi yaşayabilir ve çocuklarınızın eğlenceli zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz.