Çocuklarınızın En İyi Şekilde Gelişmesini Destekleyin!

TAKİP ET

Montessori, bir düşünce yapısı olmanın yanında aynı zamanda da eğitim sistemi içerisinde farklı bir soluk da diyebiliriz.

Montessori, bir düşünce yapısı olmanın yanında aynı zamanda da eğitim sistemi içerisinde farklı bir soluk da diyebiliriz. Çünkü normal şartlarda bildiğimiz eğitim ilerlemelerinin haricinde eğitimin temelinde çocuğunuzun olmasını sağlıyor. Çocuğunuzun dönem dönem farklı ilgi alanları olduğu için aynı şekilde bu dönemlere uygun olarak ilerlenmesi gerektiğinden, belirli dönem, yaş etkinlikleri var ediyor. Bu sayede çocuğunuzun ihtiyaçlarınızı belirleyip buna uygun olarak gelişimlerini destekliyor.
Gelişim çerçevesi içerisinde en etkin olan durumlardan biri de yetenek ve ilgi alanları. Çünkü çocukların yetenekleri ve ilgi alanları farklılık gösterebiliyor. Bu farklılıklara uygun olarak da çocuklarınızın gelişim hızı da değişiklik gösterebiliyor. Çocukları iyi olduğu alanlarla beraber eğitime teşvik etmek de çok daha iyi şekilde ilerlemelerine ve daha iyi sonuçların ortaya çıkmasını sağlıyor.

Montessori Çocuklarınızın Eğitimlerinde Farklı Yöntemler Deniyor!

Montessori, çocuklar için her dönemde farklı ilgi alanları bulunduğundan her dönem uygun olarak etkinlikler oluşturuyor. Bu sayede çocuklarınızın gelişiminin en iyi şekilde tamamlanması, en doğru adımların atılması ve buna benzer noktalarda da kendi farkını belli ediyor.
Çocuklarınız için gerekli olan özellikler bakımından gelişim etkisinin de bir hayli yüksek olduğunu da görebiliyorsunuz. Montessori, aslında çocuklarının en yüksek öğrenme kapasitesine sahip oldukları zamanlarda en iyi şekilde bilgiyi almalarını sağlıyor. Bu da gelecek için daha verimli bireylerin var olmasına atılan en iyi temelleri oluşturuyor.
Kaynak: https://montessorifelsefesi.com/