Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabinede revizyona gitti. 2 Bakan görevden alındı, 3 Bakan atandı

TAKİP ET

Uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olan kabine değişikliği yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kabine revizyonu ve yeni bakanlıkların kuruluşuna ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığına ise Mehmet Muş atandı.

2 BAKAN GÖREVDEN ALINDI, 3 BAKAN ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmî Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ikiye ayrılmasıyla kabinede bakanlık sayısı 16'dan 17'ye yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ise Vedat Bilgin atandı.

Ticaret Bakanlığı'na ise Ruhsar Pekcan'ın yerine Mehmet Muş atandı.

BAKANLIK SAYISI 17 OLDU

Yeni kararla birlikte bakanlık sayısı 17'ye yükseldi.

bakanlar yeni bakanlık haber sondakika karaman karaman