Cumhurbaşkanı Erdoğan teşkilatları uyardı

TAKİP ET

AK Parti genel merkezinde düzenlenen toplantıda AK Parti'nin kuruluşundan bu yana görev yapmış il başkanları ile bir araya gelen Erdoğan, 2001 yılı ağustos ayından beri AK Parti teşkilatlarında görev yapan herkese teşekkür etti. AK Parti'de ünvanların değişebileceğini ama ülkeye, millete hizmet yarışının bitmeyeceğini ifade eden Erdoğan, ''Her bir arkadaşımız yarın kendisine farklı görevler tevdi edilebileceği bilinci ile AK Parti'ye, milletimizle gönül bağını eksiltmeden devam ettirmelidir.''

Partisinin genel merkezinde düzenlenen toplantıda AK Parti'nin kuruluşundan bu yana görev yapmış il başkanları ile bir araya gelen Erdoğan, 2001 yılı ağustos ayından beri AK Parti teşkilatlarında görev yapan herkese teşekkür etti.

AK Parti'de ünvanların değişebileceğini ama ülkeye, millete hizmet yarışının bitmeyeceğini ifade eden Erdoğan, ''Her bir arkadaşımız yarın kendisine farklı görevler tevdi edilebileceği bilinci ile AK Parti'ye, milletimizle gönül bağını eksiltmeden devam ettirmelidir. 83 milyon insanın her birinin gönlünü kazanmayı hedeflerken, kendi teşkilatlarımızda görev kalmış tek kişinin dahi çemberin dışında kalmasına rıza gösteremeyiz. Burada en büyük görev ilçe ve il başkanlarımıza düşüyor. İl kongrelerimizi de Ekim ayı ortasında başlatmayı düşünüyoruz. İnşallah her elimizde teşkilatımızla ve milletimizle kucaklaşacağız. Amacımız, önümüzdeki yıl yapacağımız büyük kongremize çok güçlü bir teşkilat yapısı ile girmektir.

Konuşmasında teşkilatları da uyaran Erdoğan, "Bizi Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılı olan 2023 hedeflerine taşıyacak sürecin başarısı için hep birlikte daha çok çalışmalıyız. Zaman su gibi akıp gidiyor, çalışma temposuna kendimizi sokmazsak, yavaşlamaya, durmaya, gerilemeye başlarız. Diğer partilere benzeriz ki, Allah bizi böyle bir akıbetten muhafaza eylesin diliyorum." şeklinde konuştu.

Bu kutlu yolculukta yoldan çıkanlar, yolunu kaybedenler, kerameti kendinde görenlerin olduğuna ve olacağına dikkati çeken Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu ilk insandan bugüne dek var olan bir gerçektir. İşte en önemlisi de Kabil ile Habil meselesidir. İki kardeş... Kabil, kardeşi Habil'i öldürmüştür. Demek ki süreç oradan başlıyor. Bundan sonra da bu devam edecektir. Kardeş kardeşi niye vurdu filan diye, böyle bir şey sormaya gerek yok. Bu bir var olan gerçek. İstenmez ama var. Bu nasip meselesidir. Dava adamı sıfatını sonuna kadar taşımak herkese naip olmaz. Biz kimin nereye gittiğine değil, kendimizin hangi istikamette yürüdüğüne bakacağız. Hamdolsun bugün bu salonda 18 yıldan beri neredeyse tüm kardeşlerimizle aynı istikamette yürümeye devam ettiğimizi görüyorum. Partimize emek vermiş, şehirlerinde bu büyük davanın yükünü omuzlamış, fedakarlık yapmış, yeri geldiğinde bedel ödemiş, bu kardeşlerimle bir kez daha buluşmuş olmanın bahtiyarlığı içindeyim. Bana böyle bir dava ve bu davanın içinde sizler gibi yol arkadaşlarıyla, gönül ve mücadele arkadaşlarıyla birlikte olmayı nasip ettiği için Rabbime sonsuz hamdüsenalar olsun. Sizlerle istişare etmek, partimizin 7. Olağan Kongre sürecini değerlendirmek için bugün biraradayız."dedi.