Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüzyüze Eğitim başlıyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz yüze eğitimin kapsamının genişletme kararı aldıklarını belirterek, "2., 3., 4., 8. ve 12. sınıflarda belirlenen kurallar çerçevesinde yüz yüze eğitimi başlatıyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Özel Eğitim Okulları ile İl Hıfzısıhha Kurullarının uygun bulduğu köy okullarında da yüz yüze eğitime başlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

Saat 15.50'de başlayan ve  3 saat 20 dakika süren toplantının ardından Erdoğan, alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, koronavirüs önlemleri kapsamında kısıtlanan yüz yüze eğitimin kapsamında değişikliğe karar verildiğini açıkladı.
 

"ÖĞRENCİLER MASKE, MESAFE VE TEMİZLİK KURALLARINA RİAYET ETMELİ"

Özel Eğitim Okulları ile İl Hıfzısıhha Kurullarının uygun bulduğu köy okullarında da yüz yüze eğitime başlanacağını belirten Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Diğer okullarla ilgili kararları vereceğiz. Öğrencilerimizden ricamız temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmeleridir. Milli Eğitim Bakanlığımız uzaktan eğitim için bilgisayar temini için çalışıyor. İlk etapta 500 bin öğrencimize tablet vermek için çalışmaları başlattık. Ülkemizin internet altyapısının da bu ihtiyaca uygun seviyeye çıkarmak için Ulaştırma Bakanlığımız yürütüyor. Türk Telekom, Turkcell, Vodafone'la yürütmeyle hızla mesafe alacağız"

karaman karaman haber cumhurbaşkanı erdoğan yüz yüze eğitim i̇lkokul haber