Demokrasi ve Millî Birlik Günü Karaman'da Kutlandı

TAKİP ET

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü 7. yıl dönümünde Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” temalı anma programı ile Karaman'da kutlandı

Karaman Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na yapılan “Milli Birlik Yürüyüşü” ve 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü münasebetiyle “Demokrasi elden ele taşınan bir bayrak yarışıdır” sloganıyla düzenlenen ve 81 ilimizde aynı anda başlayan Sancak Koşusu’nda taşınan şanlı sancağımızın Vali Tuncay Akkoyun’a teslim edilmesi ile başladı.

Ardından Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü münasebetiyle gerçekleştirdiği konuşması canlı olarak yayınlandı.

Program Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve AK Parti Milletvekilleri Av. Selman Oğuzhan Eser ile Osman Sağlam’ın mesajlarının okunması ardından Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve Vali Tuncay Akkoyun'un konuşması ile devam etti.

“Rabbim bizleri şehitlerimizin yolundan ayırmasın.”

Hain darbe girişiminde şehadet mertebesine erişen kahramanlarımıza rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Vali Akkoyun, gazilerimize de sağlık ve huzur dileklerini ileterek “Biz biliyoruz ki şüheda, Hazreti Peygamber Efendimize komşudur ve mertebeleri âlîdir. Rabbim bizleri şehitlerimizin yolundan ayırmasın.” şeklinde konuştu.

15 Temmuz gecesinin milletimiz için yüzyıllar boyu dilden dile aktarılacak tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirten Vali Akkoyun, “İmandır o cevher ki İlâhî ne büyüktür.” diyerek, 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz, hain darbe girişimini, onurlu direnişiyle, yalçın dağlar misali sarsılmaz imanından aldığı güçle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bozguna uğratmış ve hafızalardan asla silinmeyecek büyük bir destan yazmıştır. O gece istikbalimize ve istiklalimize vurulmak istenen prangalar, fezada yankılan ezanlar, selalar ve tekbirler ile parçalamıştır. 15 Temmuz, bayrağına aşık aziz milletimizin vatanına ve mukaddesatına canı pahasına sahip çıktığı ve ülkemize diz çöktürmek isteyen ihanete ders verdiği tarihi bir gündür.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Vali Tuncay Akkoyun, “15 Temmuz, hakkın batıla, sadâkatin ihanete, cesaretin korkaklığa ve mertliğin namertliğe galibiyetidir.” diyerek 15 Temmuz’un kaderin üstünde bir kader var diyen milletimizin maziden aldığı güç ile milli iradeye gönül verenlerin demokrasi zaferi olduğunu dile getirdi.

“Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet”

Konuşmasına Yunus Emre’den bir alıntı ile devam eden Vali Tuncay Akkoyun, “Yunus Emre’nin ifadeleriyle; ‘Hor bakma sen toprağa/Toprakta neler yatar?/Kani bunca evliya/Yüz bin Peygamber yatar’.  Aziz milletimiz o gece emsaline az rastlanır yiğitçe bir mücadeleyle, vatan toprağında yatan enbiya ve evliyalarının da dualarıyla onurunu ve bağımsızlığını namerde bırakmamıştır. Türkiye Yüzyılı’nın temelleri 15 Temmuz gecesi atılmıştır ve bu temel üzerine milletimizin kahramanca mücadelesi ve azmi ile inşaa edilmektedir. Bugün, “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” şiarıyla milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek 86 milyon bir bütün olarak Türkiye Yüzyılına yürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır.”

Vali Tuncay Akkoyun, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve aziz milletimizin sarsılmaz cesaretine dikkat çekerek “O gece Vatanımıza ve milletimize kasteden hainlerin gözden kaçırdığı bir husus vardı. Onlar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşunu ve aziz milletimizin sarsılmaz cesaretini hesap edememişlerdi. O gece Aziz Milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın millî iradeye sahip çıkma çağrısına topyekûn icabet etmiş, cennet yurdumuz üzerindeki hain planları ve çirkin emelleri bertaraf etmiştir. Milletimiz, o gece liderinin arkasında birlik ve beraberlik içerisinde dağ gibi durarak, ‘Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır’ diyerek inancın zaferini tüm dünyaya ilan etmiştir.” dedi.

Akabinde Vali Tuncay Akkoyun, “Türkiye Yüzyılının Kahramanları Şehitlerimiz, o gece, darbecilerin üzerine yürürken hepsinde sarsılmaz bir şuur, çelikten bir irade ve Hakk’a kayıtsız şartsız teslimiyet vardır.” diyerek, “O gece meydanda Nene Hatun gibi cesaret timsali kadınlar ve Hamza yürekli yiğitler vardı. 15 Temmuz gecesi Karaman’ımızdan Muhammed Yalçın kardeşimizin de içerisinde bulunduğu 253 şehidimiz ve 2 binden fazla gazimiz kahramanca gövdesini siper etmiş, milletimizin bağımsızlığına ve istikbaline karşı başlatılan bu hayâsızca akını durdurmuştur. Demokrasi ve İstiklal Kahramanları’nın bu mücadelesi sayesinde Cumhuriyetimizin ikinci asrı birçok alanda Türkiye Yüzyılı olacaktır. O gece sabahı beklemeden, bir saniye bile düşünmeden, gözlerini bir an kırpmadan, hainlerin planlarını bozmak için tankların önüne yatan yiğitlerimizi, şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız.” şeklinde konuştu.

FETÖ hain terör örgütüne karşı yürütülen mücadeleye dikkat çeken Vali Tuncay Akkoyun, “Devletimiz tarafından ihanet şebekesi FETÖ hain terör örgütüne yönelik operasyonlar ve çalışmalar ara vermeksizin devam ediyor. FETÖ’cü hainler nerede gizlenirlerse gizlensinler, kimlerden medet umarlarsa umsunlar son FETÖ’cüye kadar bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Milletimizin kanını döken, ülkemiz üzerine sinsi planlar yapan hiçbir habis oluşumun ve terör örgütünün dünyanın neresinde olursa olsun varlığına asla izin vermeyeceğiz. Allah bu kutlu mücadelede Devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yâr ve yardımcısı olsun.” ifadelerini kullandı.

"Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber."

Konuşmasının sonunda Vali Tuncay Akkoyun şunları kaydetti;

“Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde, "Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber,
Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber." ifadelerini yüreğinde hissederek, elde bayrak, dillerde tekbir, kalplerde sonsuz iman ile şehit olan kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyorum. Ailelerine sabr-ı cemiller niyaz ediyorum. Gazilik payesi ile şereflenen kardeşlerimize bir kez daha hayırlı ömürler, sağlık ve mutluluklar diliyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi dâim kılsın ve her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu güzel ülkemizi muhafaza eylesin.”

Akabinde program, Ömer Karaoğlu tarafından seslendirilen ezgiler ile devam etti.

Daha sonra 15 Temmuz şehidi Muhammed Yalçın'ın Babası Selahattin Yalçın ve Annesi Safa Yalçın sahneye davet edildi. Selahattin Yalçın 15 Temmuz gecesi Ankara' da şehit olan Muhammed Yalçın ile son telefon konuşmasını ve ardından yaşanan olayları meydanda bulunan vatandaşlarımıza anlattı. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen afiş ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Tuncay Akkoyun tarafından ödülleri takdim edildi.

Akabinde İl Özel İdaresi Mehter ekibinin gösterileri, Talha Bora Öge ve Gölge Ekibinin konseri ve Alper Kış konseri ile devam eden program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.

00.13’de tüm Türkiye ile birlikte Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda okunan selâlar, yapılan dualar ve Valimiz Sayın Tuncay Akkoyun’un da katılımıyla sabah namazına kadar süren demokrasi nöbeti ile nihayete erdi.

Programa Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavıcı Ali İhsan Akdoğan,KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik,İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, ,İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Mustafa Çetinkaya, kurum amirleri, Siyasi Parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 









Demokrasi ve Millî Birlik Günü Karaman Valisi Tuncay Akkoyun KMÜ Savaş Kalaycı