Denizli'de Ne Yapılır?

TAKİP ET

Farklı bir şehri gezip görmek istiyorum diyorsanız doğru yerdesiniz. Denizli; coğrafya derslerinden aşina olduğumuz üzere Ege Bölgesi'nde yer alır. Nüfusu bir milyonu aşmış bir şehirdir.

Farklı bir şehri gezip görmek istiyorum diyorsanız doğru yerdesiniz. Denizli; coğrafya derslerinden aşina olduğumuz üzere Ege Bölgesi’nde yer alır. Nüfusu bir milyonu aşmış bir şehirdir. Ege Bölgesi’nde İzmir’in ardından ikinci büyükşehir olmasıyla dikkat çeker. Tekstil sanayi, gıda ürünleri ve metal sektöründeki faaliyetleri ile bilinir. Ayrıca, Denizli turizmi de yabana atılmamalıdır. Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan insanlar; bilhassa Pamukkale’ye gelmeyi tercih ederler.

Denizli; ülke turizmine her geçen gün daha çok ayak uydurur. Şehirde kalitesiyle dikkat çeken otellerin sayısı bir hayli fazladır. Denizli otelleri; her insanın bütçesine ve zevkine hitap eder. Ayrıca, erken rezervasyon seçenekleri sayesinde Denizli otellerinde çok uygun fiyatlarla kalmak mümkün hale gelir.

Denizli Gezilip Görülecek Yerler

Denizli; Türkiye’nin en büyük 15. şehri olarak bilinir. Bu şehri özel kılan detay ise tahmin edebileceğiniz gibi Pamukkale Travertenleri! Pamukkale Travertenleri; Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi başarmıştır. Denizli’ye gelmek isteyenlerin çok sayıda geçerli sebebi var! Her şeyden önce, birtakım hastalıklar ile mücadele eden insanların kaplıcalara gelmeleri mümkündür. Bu sayede, hem dinlenebilirler hem de şifa bulabilirler. Bunun yanı sıra, şehirde bulunan mağaraları gezmek de verilebilecek en iyi kararlardan birisidir. Denizli; tarih ve doğanın bir arada bulunduğu bir şehirdir. Ege Bölgesi’nin İzmir ile beraber mutlaka görülmesi gereken şehirleri arasında yer alır.

Yolunuz bir gün Denizli’ye düşebilir. Bu noktada, bu güzel şehri yalnızca bir iki günde gezip bitiremeyeceğinizi bilmelisiniz. En az bir haftanızı gezmeye ayırmalısınız. Hatta, Denizli otelleri için rezervasyon yaptırmanız şart! Bu sayede, hem uygun fiyat seçeneklerinden faydalanabilirsiniz hem de yer bulma sorunu yaşamazsınız. Denizli gezilip görülmesi gereken yerlere yakından bakmaya ne dersiniz?

Bağbaşı Yaylası: Denizli’yi özel kılan yerlerden birisi de Bağbaşı Yaylası’dır. Bilhassa teleferik ile bu yaylaya çıkmayı denemelisiniz. Bağbaşı Yaylası’nda birbirinden güzel aktiviteler sizi bekliyor. Bunun yanı sıra, buradaki bungalov evlerde de konaklamayı tercih edebilirsiniz.

Pamukkale Travertenleri: Denizli’ye 18 km mesafede bulunan Pamukkale Travertenleri; eşsiz güzelliğiyle sizi de büyüleyecek. Doğal bir şekilde meydana gelmesinden dolayı önem taşır. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde kendisinde yer bulmuştur. Ayrıca, travertenlerin suları bilhassa çeşitli hastalıklarına şifa bulmak isteyenler için en doğru seçenektir.

Kleopatra Havuzu: Roma Dönemi’nden bu yana varlığını devam ettiren Kleopatra Havuzu; Denizli’nin eşsiz değerlerinden birisi! Tıpkı Pamukkale Travertenleri gibi o da Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

En İyi Denizli Otelleri

Denizli; özellikle Pamukkale Travertenleri’ni görmek adına şehre gelenleri olabilecek en iyi şekilde ağırlar. En iyi Denizli otelleri şu şekilde sıralanabilir.

Otel Laodikya

Lavin Otel

Park Dedeman Denizli

Grand Denizli Hotel

North Point Hotel

Çimenoğlu Otel

Anemon Denizli Otel

Angels Park Hotel

Inci Class Hotel