Devlet bahçeli, ''HDP neyse CHP de odur''

TAKİP ET

MHP lideri Bahçeli, "AK Parti heyetinin Meclis'te grubu bulanan partileri ziyaret etmesi doğrudur. HDP'ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum duymuyorum. AK Parti heyetinin CHP ile kurduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP'yi dillerine dolamaları müflistir. Bizim gözümüzde HDP neyse, CHP de aynısıdır. Biz çözümün nasıl olacağına bakıyoruz" dedi

AK Parti-HDP görüşmesinden sonra hareketlenen siyaset gündemi MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sözleri gündemi hareketlendirdi.  AK Parti HDP görüşmesinden sonra ortaya atılan 'erken seçim' iddiaları siyasetin gündemini hareketlendirirken MHP'ninbeklenen grup toplantısı gerçekleştirildi. Devlet Bahçeli konuşmasında dünya gündemine ilişkin birçok mesaj verirken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye ziyareti kapsamında İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği hakkındaki sözlerine sert tepki gösterdi. MHP lideri konuşmasının devamında başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefete eleştirilerini yöneltti. Bahçeli, AK Parti'nin HDP'yi ziyaretine ilişkin değerlendirmesinde "AK Parti heyetinin Mecliste grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi de son derece doğal bir adımdır. HDP'ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum bile duymuyorum. Bizim gözümüzde HDP neyse CHP de odur ve aynısıdır. Görüşüldüğüne değil, demokratik çözümün nasıl olacağına bakıyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçtaroğlunun yurtdışı gezilerini ve 6'lı masayı da eleştiren MHP lideri Bahçeli Meclis Grup toplantısında şu ifadeleri kullandı.  ''Adına zillet dediğimiz partiler buhrandan buhrana sürüklenirken, milletine saldırmaya kapılmaktadır. Sayıları 6 mı, 7 mi, 8 mi olduğu muamma olan zillet ittifakı dedikodunun anaforuna düşmüştür. Türkiye'nin an itibariyle en ciddi sorunu muhalefetin melez, menfur ve gayrimeşru çizgide olmasıdır. Zillet ittifakı bir bakıma demokrasinin cellat başıdır.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin başına paraşütle indirilmiş, özel görevle yetkilendirilmiş taşeron bir siyasetçidir. Bu görev Atatürk'ü itibarsızlaştırma ve CHP'yi silme görevidir. Bu görevin temelinde Dersim isyanının rövanşını almak yatmaktadır. Kılıçdaroğlu'nun hiçbir söz ve eylemi önceki genel başkanlarla bağdaşmamaktadır. Kılıçdaroğlu zihnen tutsak, siyaseten zincirlidir. Şaşkın ve şuursuzdur.

ABD'den sonra Birleşik Krallık'ta soluğu alan Kılıçdaroğlu, hezeyan nöbetine girmiştir. Kayıp 8 saat ve hamburgerli geziden sonra Birleşik Krallık'ta kendisini ve partisini rezil etmiştir. Biz bundan hicap duyduk ama kendisi duymamıştır. Londra tefecilerine ağzına geleni söyleyen Kılıçdaroğlu yemlenmek için el avuç açmıştır.

Parlak Türkiye için yatırımcılarla konuşmuş, 5 trilyon dolarlık fon yönetenlerle görüşmüş. İhtiyaç duyulan parayı bulduğunu açıklamış. Bunlar kamera şakası değildir. Trajikomik bir film senaryosu da değildir. Kılıçdaroğlu Türkiye aleyhine sahnede figüranlık yapmıştır.

Türkiye'yi narkodevlet olarak yabancı devletlere ispiyonlayan Kılıçdaroğlu sömürgeciliğin inzibat görevlisidir. Sayın Kılıçdaroğlu düştüğün duruma kafa yordun mu? Ne yapıyorsun, nereye hizmet ediyorsun? Peşine düştüğün parayı kim sana vadedecek. Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanıyorsun? Türkiye'de paraya istikbalini satacak gençlik yoktur.

Türkiye'yi sağda solda kara para ile itham edenler, Türk askerine uyuşturucu ticaretiyle çamur atan kim olursa olsun bizim gözümüzde vatan hainidir. Uyuşturucu ticaretine gözyumulduğunu iddia etmek FETÖ ağzıdır. Bu ağız Kılıçdaroğlu ile bütünleşmiş bir ağızdır. Kılıçdaroğlu kara para görmek istiyorsa HDP'yi incelesin. Bölücü terör örgütünün servetiyle ilgilensin. Zillet ittifakını Türk milleti geri gelmemek için gönderecektir.

MHP olarak, başörtüsü ve ailenin korunması yasasını sonuna kadar destekliyoruz. Bizim görüşümüz bellidir. Karar ve irademizde değişiklik yoktur. Bu anayasa değişiklik teklifini geniş bir ölçüde Meclis'te sonuca gidelim ya da halk oylamasına gidelim. CHP dürüstse, sözünün arkasındaysa bu meseleyi köklü çözümle buluşturalım.

AK Parti heyetinin Meclis'te grubu bulanan partileri ziyaret etmesi doğrudur. HDP'ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum duymuyorum. AK Parti heyetinin CHP ile kurduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP'yi dillerine dolamaları müflistir. Bizim gözümüzde HDP neyse, CHP de aynısıdır. Biz çözümün nasıl olacağına bakıyoruz.

EYT kardeşlerimizin taleplerinin karşılanmasıyla birlikte, sözleşmeli işçilerin kadroya geçirilmesini bekliyoruz. Sosyal medyadan MHP'ye istikamet çizilemeyecektir.''

MHP CHP Devlet Bahçeli