DEVLETİN POLİSİNE HAKARET EDEN ve KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN OSMAN BAYDEMİR'E HAKARETTEN TAZMİNAT ÖDEDİ

TAKİP ET

Silahlı terör örgütüne üye olmaktan kırmızı bültenle aranan Osman Baydemir, Karaman'da memurluktan emekli Mevlüt Atabay'a hakaret davası açtı ve kazandı. Üstelik birde...

Karaman'da memurluktan emekli olan Mevlüt  Atabay 2018 yılında  yılında Osman Baydemir'in polislere hakaret ettiği ve bunu basın yoluyla da açıklamasını yaptığı bir paylaşımına ş.r.f.s.z. dediği için hakkında açılan dava sonucunda işlem başlatıldı.

Mevlüt Atabay'ın iddiasına göre Osman Baydemir'in avukatları Atabay'ı arayarak 15 bin TL istediklerini ve bunu kabul etmediğini söyledi.


2022 yılının Kasım ayında evine gelen ceza bildirisiyle neye uğradığını şaşıran Mevlüt Atabay, ''Devletin kestiği parmak acımaz'' diyerek 9.200 tl para cezasını ödedi. 

Cezayı ödedikten sonra üstüne bir de evine mahkeme tutanağı gelen Atabay kınama cezası aldığını öğrendi. Daha öncesindede kendisine ulaştığını belirttiği Osman Baydemirin avukatlarının bu işi daha da ileriye götürerektazminat davası açtıklarını belirtti. Mevlüt Atabayın haklı isyanı olarak devlet tarafından ''terör örğütüne üye olmaktan'' hakkında Kırmızı Bülten çıkarılmış birinin açtığı davadapolisine ve vatanına hakaret eden bir şahısa cevap vermesinden ötürü hakkında açılan davalar ve ödemek zorunda bırakıldığı cezalar yüzünden tepki gösterdi.

OSMAN BAYDEMİR NEDEN KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR VE ŞİMDİ NEREDE?

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, İngiltere'de olduğu bilinen ve 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan aranan eski Diyarbakır belediye başkaanı ve  eski milletvekili HDP'li Osman Baydemir'in iadesi ve kırmızı bülten çıkarılması için talepname hazırladı. Savcılıkça hazırlanan talepname, Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Başsavcılıkça, eski HDP milletvekili Osman Baydemir hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan başlatılan soruşturma halen sürüyor.

15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Soruşturma kapsamında Baydemir'in çeşitli tarihlerde silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın sözde "yasama meclisi" olarak kabul edi·len Demokratik Toplum Kongresi toplantılarına "diplomasi komisyon üyesi" olarak katılıp, konuşma yaptığı, terör örgütü PKK'ya müzahir bazı yayın organlarında yapılan çağrılara uyarak yasa dışı etkinliklere katıldığı, PKK'lı teröristlerin cenazelerine katıldığı tespit edildi.

Bunun üzerine yurt dışında olduğu değerlendirilen Baydemir hakkında Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliğince, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İNGİLTERE'DEN İADESİ İSTENİYOR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yurt dışındaki Baydemir hakkında kırmızı bülten ve iade talebini Adalet Bakanlığına gönderdi.

İngiltere yetkili adli makamına gönderilen talepnamede Baydemir ile ilgili yürütülen terör soruşturmasının sonuçlandırılabilmesi için Türkiye'ye iade edilmesi istenmişti.

 

SGK TARAFINDAN HEM SAĞLIK RAPORU HEM DE YAŞADIĞININ İSPATI İSTENDİ

 

Üst üste İki dönem Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve bir dönem Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilliği yapan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Osman Baydemir’den, emekli maaşının bağlanması için yaşadığını ispat etmesinin istendiği ortaya çıktı. Baydemir’in avukatlarının hem sağlık raporunu hem de yaşadığına dair yurt dışındaki resmi kurumlardan aldıkları belgeleri Sosyal Güvenlik Kurumu’na sundukları ancak bir sonuç elde edemedikleride öğrenildi.

HALEN TÜRKİYE DEVLETİNE DÜŞMALIĞI DEVAM EDİYOR

HDP'li eski vekil Osman Baydemir, skandal açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Paris'te düzenlenen bir etkinlikte ortaya çıkan Baydemir, önce Türkiye'yi işgalci olmakla suçladı ardından da açık açık tehdit etti.Osman Baydemir 2021 yılında Meral Akşener'in Siirt ziyareti sırasında "Burası Kürdistan’dır" diyen esnafa da destek vermişti.





Sosyal Güvenlik Kurumu Osman Baydemir Karaman Kırmızı Bülten Haber