DGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

TAKİP ET

ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 2018 DGS sonuçlarına göre, tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı

ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 2018 DGS sonuçlarına göre, tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.




2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.Kazanan adaylar, yerleştirme sonuçlarına 20 Eylül 2018 tarihinde saat 16.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir.

2018 DGS sonuçları doğrultusunda tercih yapan adayların, Yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. Yapılan açıklamaya göre adaylar sonuçlarını, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.

Dikkat edilmesi gereken husus ise ; yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecek.

KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR


Öte yandan, merkezi yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri için tarihler belirlendi.

ÖSYM'den yapılan açıklamada bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 21-27 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kazanan adaylar kayıt için , yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye 27 Eylül 2018 tarihi mesai bitimine kadar başvurmaları gerekmektedir.

 

DGS DGS SONUÇLARI OSYM