DHBT sınavına ne amaçla girilir?

TAKİP ET

DHBT sınavı yani din hizmetleri alan bilgisi testi diyanet işleri başkanlığının din görevlisi veya din hizmetleri noktasında faaliyet yürüten pozisyonlarda çalışmak isteyen bireylerin KPSS sınavında girmeyi düşündükleri bir testtir.

DHBT sınavı yani din hizmetleri alan bilgisi testi diyanet işleri başkanlığının din görevlisi veya din hizmetleri noktasında faaliyet yürüten pozisyonlarda çalışmak isteyen bireylerin KPSS sınavında girmeyi düşündükleri bir testtir. Yani Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kadrolarında görev almak isteyen bireyler bu anlamda KPSS genel kültür genel yetenek testinin ardından DHBT testinde çözerek diyanet işleri başkanlığı kadrolarının sınav türünde puan elde etmiş olurlar. DHBT KPSS alan bilgisi ile ilgili aşamalarından biri ne ifade etmektedir. Bu anlamda diyanet işleri başkanlığı bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personellerin atana bilmeleri için bu puan türlerinin hesaplanması gerekir. Bu puan türünün hesaplanması için de KPSS genel kültür genel yetenek testi nin yanı sıra aynı zamanda DHBT testinin de çözülmesi zorunludur. Özellikle KPSS'de lisans düzeyinde katılacak olan adayların genel kültür genel yetenek oturumuna ve lisans düzeyinde din hizmetleri alan bilgisi testi ne katılmaları gerekmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın duyurularını yakından takip etmek gerekir

Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığı'nda din hizmetleri alanı ile ilgili görev almak isteyen bireyler KPSS sınavının sınav içeriğinin kontenjanların alınacak olan meslek mensuplarının ve meslek konumlarının bilgisini periyodik olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesi ve duyurularını takip ederek bilgi edinmek gerekmektedir. Çünkü kontenjan sayısı ve alınacak bölüm her yıl değişiklik gösterebilmektedir. Din hizmetleri alan bilgisi testine ilişkin konular bu anlamda KPSS ile ilgili öğrencilere hizmet veren tüm kuruluşlar tarafından ayrıntılı bir şekilde paylaşılmaktadır.

DHBT sınavına sadece koşulları karşılayan adaylar başvurabilir

DHBT ilgili öğrenim düzeyindeki KPSS başvuru koşulları ile diyanet işleri başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarının bütününü taşıyan adaylar başvurma hakkına sahiptir. Adaylar genel anlamda KPSS katıldıkları lisans önlisans ya da ortaöğretim düzeyinde DHBT katılmak zorundadırlar. Günümüz şartlarında DHBT sınavı 60 dakika boyunca sürmektedir. DHBT sınavına girecek olan adayların ilgili öğrenim düzeyinde bulunan KPSS sınavının genel kültür genel yetenek oturumuna da katılmaları zorunludur. Bu yüzden bireyler aynı zamanda KPSS başvuru tarihlerinde lisans başvurularını düzenli olarak takip etmelidirler. Aynı zamanda yine ortaöğretim ve önlisans başvuru tarihleri de göz önünde bulundurularak bu anlamda öğrencilerin genel kültür genel yetenek sınavına girmeleri de sağlanmalıdır. Kısaca sınava katılacak olan adayların katılacakları yılda katılacakları öğretim düzeyinde yapılan KPSS genel kültür genel yetenek sınavına girmeleri ve bu anlamda puanlarının hesaplanmasında yönelik koşulları karşılamaları gerekir.

DHBT Okulu profesyonel bir hizmet sunar

DHBT Okulu kurulduğu günden bu yana DHBT sınavına girecek olan öğrencilere ders notları geçici alım ilanları hep bilgiler iletişim bilgileri yayınlar ve daha birçok bilgiyi paylaşan önemli bir platformdur. Platform ülkemizde dhbt hazırlık aşamasında bulunan birçok öğrencinin ilk tercihi olmayı başarmıştır. Birçok öğrenci platformu takip ederek güncel bilgilerden haberdar olmakta ve sınava dair ayrıntılı bilgileri edinme fırsatı bularak hazırlık aşamasını tamamlamaya gayret göstermektedir.
Kaynak: https://www.dhbtokulu.com/2022-dhbt-hazirlik-surecinde-yaninizdayiz-h576.html