Diş hekimi kimdir ve ne iş yapar?

TAKİP ET

Diş hekimi Türkiye'de ve dünyada ağız ve diş sağlığı ile ilgili olarak hastanın dişi dişeti ve ağzın ilgili kısımlarının hastalıklarının tedavi ve teşhis edilmesi konusunda faaliyet yürüten meslek mensuplarına denilmektedir.

Diş hekimi Türkiye'de ve dünyada ağız ve diş sağlığı ile ilgili olarak hastanın dişi dişeti ve ağzın ilgili kısımlarının hastalıklarının tedavi ve teşhis edilmesi konusunda faaliyet yürüten meslek mensuplarına denilmektedir. Diş hekimleri dolgu implant tedavisi başta olmak üzere diş çekimi diş eti hastalıklarının ve çene rahatsızlıklarının tedavisi, bu anlamda çene ve diş estetiklerin yapılması gibi spesifik bir çok işlemi gerçekleştirmektedir. Öte yandan yine diş hekimleri bireylere diş etlerinin bakımı ve ağız sağlığına dair tavsiyelerde de bulunma imkânına sahiptirler. Diş hekimlerinin temel görev ve sorumlulukları genel anlamda her yaştan hastanın ağız ve diş sağlığına incelemek gerekli olan tedaviyi belirlemek bu tedaviye uygulamaktır. Diş hekimleri genel anlamda üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinden mezun olarak ardından eğitimlerini tamamlayıp diş hekimi unvanını alan kişilere denilmektedir.

Bireyler neden diş hekimine giderler?

Bireyler genel anlamda özellikle de küçük yaşlardaki çocuklarda görülen dişlerdeki çürümeyi gidermek ve boşlukları tamamlamak için diş hekimine başvururlar. Diş çürükleri şeker tüketiminin fazla olması sigara alkol ve kahve tüketimi neden sıkıntılara ne yaşanması başta olmak üzere birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilmektedir. Diş hekimleri diş çocukları ile ilgili olarak dolgu ve kanal tedavisini uygulayan bildikleri gibi aynı zamanda da dişlerin tamamen çekilmesini de uygun görebilir. Öte yandan yine bireyler kırık dişlerini çektirmek için de diş hekimlerinin yolunu tutar. Ayrıca ısırık sorunlarını düzeltmek ve çenedeki estetik operasyonları gerçekleştirmek için de diş hekimlerinden yardım tavsiye destek alınarak cerrahi işlemler yapılabilir. İşlemler esnasında diş hekimleri hastaların Ağrı hissetmesini azaltmak noktasında anestezi uygulama yetkisine de sahiptir. Öte yandan diş hekimleri antibiyotik ilaçlar yazabilir ve diğer ilaçların reçete edilmesini sağlayabilir. Takma diş kullanmak isteyen bireyler de yine diş sağlığı ile ilgili olarak diş hekimlerinin yolunu tutarlar.

Diş hekimlerinin donanımlı ve işinde uzman olmaları önem arz eder

Diş hekimleri aynı zamanda hastalara diş ipi florid kullanımı ve diş bakımı ile ilgili yöntemleri kolaylıkları ve tavsiyeleri anlatarak bilgilendirmede yapmaktadır. Cerrahi ya da operasyonel işlemlerde de diş hekimlerinin bilgi ve birikiminin fazla olması tecrübeli olması ve işinde uzman olması bireylerin hastalıklardan hızlı bir şekilde kurtulup sağlıklarına kavuşması için oldukça önemlidir. Diş hekimleri Türkiye'de ve ülkemizin birçok yerinde faaliyet yürütmektedir. Bursa diş doktoru alanında uzman ekibi bünyesinde barındıran Dent On6 Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği hem personellerinin profesyonelliği hem de son teknolojik ekipman kullanması ile Bursa ilimizde en çok tercih edilen polikliniklerden biri olmayı başarmıştır. Özellikle de Bursa Yıldırım diş hekimi deyince ilk akla gelen hekimler kuruluşun bünyesinde faaliyet yürüten diş hekimleridir. Yıldırım Diş Hastanesi veya diş tedavisi deyince de bireylerin aklına ilk olarak Dent On6 Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği gelmektedir.