Diş tedavisinde membran sabitleme pini ne şekilde kullanılmaktadır?

TAKİP ET

Ağızdaki dişlerin içi oyulduğu, boşaldığı durumlarda ve diş kaybetme durumunda hastalar belirli tedavi yöntemlerine başvurmaktadır.

Ağızdaki dişlerin içi oyulduğu, boşaldığı durumlarda ve diş kaybetme durumunda hastalar belirli tedavi yöntemlerine başvurmaktadır. Bu tedavi sonucunda insanlar temel besin ihtiyaçlarını karşılamakta artık güçlük çekmemektedir. Membran sabitleme pini söz konusu tedavi yönteminde önemli bir araçlar olarak yerini yer almaktadır. Kullanımı ise Membran tedavisi yapıldığı esnada çenede bulunan dokular ile birlikte membranın birbirine sabitlenmesi görevi görerek uzun süreli rahat kullanım kolaylığı sağlamaktadır.
Membran sabitleme pini Kemik Grefti tedavisinde önemli bir etkendir. Bazı hastalar durumu aciliyet durumuna göre erteleyebilirken bazılarının durumu acil olmakta ve durumda söz konusu tedavinin uygulanması önemli bir gelişmedir. Dolayısıyla membran sabitleme pini adı verilen bu aletin asıl amacı Kemik Grefti tedavisini kolay bir biçimde yapabilmektir. Ülkemizde medikal anlamda membran sabitleme pini aletini sunan önder kuruluşlardan biri de Titan Medikal'dir.

Membran sabitleme pini hangi durumlarda kullanılmaktadır

Çenede bulunan kemiğin rahatsızlık verdiği ve işlevini yitirdiği durumlarda yeni bir kemik oluşturmak için çalışmalar yapılmaktadır. Yani tıp teknolojisinin ve biliminin gelişmesiyle birlikte özellikle ağız sağlığının tedavisinde kemik kaybının telafisi mümkün olmaktadır, bu uygulamanın elbette alanında deneyimli profesyonel sağlık profesyonelleri tarafından yapılması gerekmektedir. Kişiler, paslanmaz çelikten yapılan ve titanyum yapısı bulunan aleti diş tedavisinde kullanılmasıyla sağlıklı bir tedavi yöntemini kabul etmektedirler. Çünkü bu aracın insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
Kaynak: https://www.titanmedikal.com/osteon-membran-sabitleme-pini