Doktorlar Mayıs'ta 6 gün İş Bırakacak

TAKİP ET

Kamu sağlık sendikası Hekimsen, doktorların mayıs ayında 6 gün iş bırakacaklarını duyurdu. Sosyal medyada yapılan açıklamada 5,6,17,18,26 ve 27 Mayıs tarihlerinde hekimlerin iş bırakacağı belirtilirken "Tükenen sabrımızla, mesleğimizin itibarı için söz değil icraat bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.


Sağlık sendikası Hekimsen, doktorların grev yapacaklarını açıkladı. 6 gün sürecek olan grev kararı Hekimsen'in sosyal medya hesabından duyuruldu. Açıklamada "Mayıs ayında tüm Türkiye'de meslektaşlarımızla birlikte 6 gün iş bırakıyoruz. Tükenen sabrımızla, mesleğimizin itibarı için söz değil icraat bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Şikayetleri her geçen gün artan ve maaş konusunda sıkıntı çeken sektör çalışanı doktorlar en çok da sağlıkta şiddetten dolayı isyan ediyor. Seslerini daha fazla kişiye duyurmak ve bu konuda yapılan çalışmaların hızlandırılmasını sağlamak için HEKİMSEN önümüzdeki ay iş bırakma eylemine gideceklerini duyurdu.

Doktorlar Hangi Tarihte İş Bırakacak?

Sendika yaptığı sosyal medya paylaşımında 5 ile 6 Mayıs 'ta, 17 ile 18 Mayıs'ta ve 26 ile 27 Mayıs tarihlerinde iş bırakacaklarını duyurdu.

Acil Hastalar ve Randevusu Olanlar ne Olacak?

İş bırakma eylemi sırasında sağlık hizmeti resmi tatillerde olduğu gibi acil servislerde devam edecek. Grev süresince acil girişler açık olacak. Diyaliz hastaları acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, yoğun bakım hastaları ve kanser hastalarının tedavileri devam edecek.