DOKTORLAR YAŞAMAZ DERKEN HAYATA TUTUNDU..!

TAKİP ET

Karaman'da geçirdiği kaza sonucu Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören Şifa Çelik  Karaulu, hayata döndü. Geçirdiği kaza sonucu tekerlekli sandalyeye bağlı kalmadı. Yılmadı, yaşama tutundu.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında arkadaşını ziyaret için gittiği Urgan Mahallesi Turkuaz konutlarından dönerken bisiklet kazası geçiren Karaman'ın sevilen simalarından TEMA gibi çok sayıda dernek ve vakfın sosyal sorumluluk projelerinde görev alan Şifa Çelik Karaulu, ağır yaralanmıştı. 

Geçirdiği bisiklet kazasından sonra ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılan Şifa Karaulu yapılan ilk müdahaleden sonra hayati tehlikesi olduğu için Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesine sevk edilmişti. 

Geçirdiği bisiklet kazası sonucu  vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan ve beyin kanaması geçiren Şifa Çelik Karaulu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde yoğun bakımda uzun süre tedavi gördü.  Tedavi görürken doktorlar yaşamaz derken hayata tutundu. Beyninin sol kısmı büyük hasar görmüştü, yürüyemiyordu. konuşamıyordu. O yılmadı… Tüm zorluklara rağmen 4 aylık tedavinin sonunda yürümeye ve konuşmaya başladı.  

DOKTORLAR “YÜRÜYEMEZ” DEDİLER…

Hastaneye getirildiğinde beyninin sol kısmına ağır darbe alan Şifa için doktorlar seferber oldu. 3 ay komada kalan Şifa Çelik Karaulu için doktorlar ‘yaşamaz, yürüyemez’ dediler. Ama o yılmadı ve hayata tutundu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinden taburcu oldu. Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzun süredir fizyoterapi tedavisi gören Şifa, önce yürümeye sonra kollarını hareket ettirmeye ve konuşmaya başladı. Beyninin sol kısmında büyük hasar oluşan Şifa, artık yürüyor, konuşuyor, geziyor.  

Mucize Kadın Şifa, “Hastaneden çıkmam bile imkansızdı. Yoğun bakım ünitesinde yatarken doktorların ne dediğini anlamıyordum fakat bir şeylerin ters gittiğinin farkındaydım. Doktorlar aileme, yürümeyemiyeceğimi, sakat kalacağımı ve hatta ölebileceğimi bile söylemişler. Uzun bir süre yoğun bakımda doktorların, ailemin ve dostlarımın desteği ile hayata tutundum. Taburcu olduktan sonra Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde fizik tedavi bölümünde tedavi görmekteyim. Doktorlar ve hastane personeli, ailemin ve dostlarımın moral ve destekleri ile egzersizlerle yürümeyi başardım. Şimdi ise en büyük hayalim eski sağlıklı günlerime dönmek. Kaza sonucu vücudumun çeşitli yerlerinde meydana gelen hasarlara rağmen bunun da üstesinden geleceğime inanıyorum.  Hastanede tedavi sürecimde beni yalnız bırakmayıp, desteklerini, dualarını esirgemeyen aileme ve dost ve arkadaşlarıma, doktorlarıma ve hastane personeline çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Mali Müşavir olan Eşi Rıfa Karaulu, eşi Şifa hanımın kendi gayret ve azmi ile hayata tutunduğunu belirterek, “ Kazanın hemen ardından yoğun bakımda yatarken dahi oğlum ve kızımla birlikte nöbetleşe hiç başından ayrılmadık. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinden taburcu olduktan hemen sonra Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi uzman hekim kadrosu  ve fizyoterapistleri  eşliğinde aldığı yoğun seanslar sayesinde kısa sürede ayakta durabilecek ardından da yürüyebilecek seviyeye gelebildi.  Eşim Şifa, geçirdiği ağır ve tehlikeli kazaya rağmen pes etmedi. O bir mucizeyi başardı. Eski sağlıklı günlerine tekrar döneceğine inanıyorum” dedi.

 

 

 


 

 









Karaman Şifa Çelik Karaulu Rıfa Karaulu