DÜĞÜN KISITLAMALARINA İSYAN EDEN GELİN VE DAMATLAR VALİNİN KAPISINA DAYANDI.

TAKİP ET

Karaman'da artan covid-19 vakalarına binaen Karaman Valisi Mehmet Alpaslan IŞIK Başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu mahalle, köy ve düğün salonları için bazı düzenlemeler yapmıştı. Alınan bu önlemler sonucunda gelin ve damatlar başta olmak üzere sektör temsilcileri isyan bayrağını çekti.

Buna göre kına, nişan ve sünnet törenlerinin tamamının yasaklanmasına ve düğünlerin nikâh şeklinde olmasına, oynama, klasik takı töreni vs. olmadan yapılmasına, düğünlerin 1 saatle sınırlandırılmasına, yiyecek içecek ikramlarının olmamasına karar verilmişti.

Alınan bu önlemler sonucunda gelin ve damatlar başta olmak üzere sektör temsilcileri isyan bayrağını çekti.

Bugün Karaman Valiliği önünde toplanan nişan, kına ya da düğün yapacak olan gelin ve damatlar ile müzisyenler, organizasyoncular düğün salonu işletmecileri, konuyu vali Mehmet Alpaslan Işık'a anlatmak için uzun süre beklediler.

DÜĞÜN HAZIRLIKLARI YAPILDI NASIL İPTAL EDERİZ

Karamandan.com'a açıklama yapan gelin ve damatlar; "Düğünler özel organizasyonlardır. Haftalar önceden hazırlıklar başlar, davetiyeler bastırılır, havlular alınır, gelinlik kiralanır, damatlık alınır. Bu masraflar yapılmışken kimse geri almaz. Şimdi kına, nişan, sünnet yapılmayacak deniliyor.

Berberleri bugün kapatıp yarın açabilirsiniz ama düğünleri hemen şıp diye durduramazsınız. En az bir ay önceden belli olmalı ki insanlar ona göre davransın.

 





karaman karaman nerede karaman haber gelinler gelin ve damatlar korona