Duyma Testi

TAKİP ET

Duyma testi ile kişinin en aşağıdan en yüksek frekansa kadar işitme düzeyinin ölçümlenmesini sağlar.

Duyma testi ile kişinin en aşağıdan en yüksek frekansa kadar işitme düzeyinin ölçümlenmesini sağlar. Bu sayede duyma seviyenizin hangi noktada olduğu tespit edilir. Duyma testinin yapılmasıyla ne kadar ses duyabildiğiniz tespit edilir. Günümüzde kimi insanların ses şiddetini algılama düzeyi daha düşük olurken kimisinde de daha yüksek şekilde seyretme gibi birtakım durumlar yaşanabiliyor. İşte tam da bu aşamada başvurulan bu tür test çalışmaları sayesinde duyma algısının hangi seviyede olduğu da anlaşılmaya başlanır. Duyma testiyle ses algılama seviyesi yüksek mi yoksa düşük mü olduğu belirlenmiş olur.

 

Duyma Testi Neden İstenir?

Hastanın duymadaki seviyesinin ne derece olduğunun anlaşılmasın amacıyla duyma testi yapılmasına ihtiyaç vardır. Çünkü kimi hastaların ne yazık ki duyma ile ilgili olarak bazı sıkıntıları gün yüzüne çıkabiliyor. Bu tür sıkıntıların daha sonrasında sağırlığa kadar gitmeye neden olacak olumsuz bir yan etkiler doğurduğu da bilinmelidir. Bu gibi durumların yaşanmaması için duyma testine sokulan hastalarla ilgili olarak duyma seviyesiyle ilgili olarak bir belirleme çalışmaları da yapılmaya başlanmış olunur.

 

Sektörün en iyi firmalarından biri olmayı başaran Teknoser, en iyi işitme cihazlarıyla işitme sağlığınızı güvence altına alıyor. İşitme ile ilgili olarak yapmış olduğu özel çalışmalar neticesinde işitme sağlığınızın ne derece olduğunu öğrenme şansına sahip oluyorsunuz. Hastalara yönelik profesyonel hizmet ortaya koyan Teknoser’e başvurabilirsiniz.