Düzce'de 5.9 şiddetinde deprem

TAKİP ET

Düzce'de 5.9 şiddetinde deprem! Sarsıntı İstanbul dahil birçok ilden hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08'te 5.9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem 6.81 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04.08'de meydana gelen deprem İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Çankırı, Zonguldak, Sakarya'da da hissedildi.

4.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Düzce'nin Çilimli ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da depreme ilişkin bir açıklama yaptı. Bölgede incelemelerde bulunan Bakan Soylu, şunları kaydetti: "70'in üzerinde bir artçı sarsıntı meydana geldi. Bunlardan ikisi 4'ün üzerinde. En son zannediyorum 06.50'de bir 4,3 daha geldi. Bu seviyelerde artçı sarsıntılar olabilir. Bunun için mümkün olduğunca az hasarlı veya hasarlı binalarda durmamak lazım. Şu ana kadar bize bir ağır hasarlı bina ile ilgili bir ihbar veya bilgi gelmedi. Yaklaşık 30'un üzerinde yaralı söz konusu. Depremin olduğu 04.08'den itibaren Sayın Cumhurbaşkanımıza aralıklı olarak bilgi arz ettik. Yarım saatlik süreler içerisinde. Sayın Cumhurbaşkanımız Valilerimiz ile de illeri ile ilgili bilgi aldılar. Bir elektrik kesintisi var. Bunların önemli bir bölümü kontrollü kesintiler. Mahalle mahalle kontrollü bir şekilde veriliyor. Elektrikle ilgili de herhangi bir kesinti söz konusu olmayacak. Hem doğal gaz olsun elektrik kaçakları olsun bunlarla ilgili tedbire yönelik belli bir periyodda kesinti söz konusu. 70'in üzerinde artçı sarsıntı olduğunu söylemiştik. Vatandaşlarımıza gerek Kızılay gerek AFAD, battaniye olsun diğer kendilerinin özellikle dışarıda kalabilecek imkanlarını sağlamak için desteklerde bulunuyorlar. Bölgelerden AFAD ve Kızılay ekiplerimiz bölgeye intikal ediyor. Şu ana kadar bir can kaybı söz konusu değil."