Ehliyetler Pazertesi günü çipli kimlik kartlarına yüklenecek

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ehliyetlerin pazartesiden itibaren il ve nüfus müdürlüklerinden randevu alınmak şartıyla ücretsiz olarak çipli kimlik kartlarına yüklenmeye başlayacağını açıkladı.


Çipli kimlik kartları için tarihi bir adım atılıyor. Ehliyetlerin çipli kimlik kartları ile birleştirilmesi projesinde sona gelindi. Proje ile ehliyetler çipli kimlik kartlarına yüklenecek ve vatandaşın yanında ehliyetlerini taşımasına gerek kalmayacak.
Sürücü belgesi bilgilerinin T.C. kimlik kartına yüklenmesi projesi lansmanında konuşanİçişleri Bakanı Süleyman Soylu  "Pazartesiden itibaren, yeni tip sürücü belgeleri Türkiye  genelinde nüfus müdürlüklerinden randevu alınmak suretiyle yeni  nesil kimlik kartlarına yüklenmeye başlayacaktır. Bu işlem için; sürücü belgesindeki bilgilerin yüklenmesi için herhangi bir ücret alınmayacak." dedi.
Türkiye'de çok kısa zamanda çok büyük değişiklik gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim. 1995'te ben ilçe başkanıydım. Bana her gelen 10 şikayetin üçü, nüfus idarelerinin önünde günlerce kuyruk bekleyen insanlardı. Şimdi Nüfus Genel Müdürümüz gösterseydi sevinecektim; yeni konseptimiz zannediyorum Ankara'dan başlamış olmalıyız. Vatandaşımızın girdiğinde teknolojinin tüm imkanlarını sağlaması bizim açımızdan olağanüstü bir gelişme. Şunu ifade etmek istiyorum, nüfus idarelerimiz Türkiye'nin teknolojik modern yüzünü temsil etmektedir. Onun için sizinle gurur duyuyoruz.


yeni kimlik kartları yeni kimlik kartlarının geçerlilik süresi yeni kimlik kartları kaç günde gelir çipli kimlik kartları ile birleştirilmesi projesi karaman haber