Elektronik Aletlerinize Dikkat edin! Güneş Patlaması Gerçekleşti!

TAKİP ET

NASA, koronal kütle atımı (CME) olarak bilinen fenomenin parlak renkli görüntülerini, 2010 yılında fırlatılan ve güneşin aktivitesini sürekli olarak izleyen bir uzay aracı olan güneş dinamikleri gözlemevinden görüntüledi.

Güneş, son 6 yılın en büyük patlamalarından birini yaşayarak muazzam gücünü bir kez daha hatırlattı. 2017'den sonra ilk kez 'X' kategorisinde yer alan bir patlama meydana geldi.

NASA'ya göre Güneş, bir süredir takip edilen büyük patlamasını 14 Aralık itibariyle yaşadı. Güneş Dinamikleri Gözlemevi uzay aracı (Solar Dynamics), yaşanan bu patlamayı anbean kaydetti .

Güneş'te yaşanan bu patlama ile etrafa yüksek enerjili radyasyon da püskürdü. X, yani en büyük kategori olarak nitelendirilen patlama, iletişimde sorunlara neden olabilir. 

ABD'deki Radyo Sistemlerinde Bozulmalar Gözlemlendi

Patlamanın hemen ardından, ABD'de birkaç radyo sisteminin bozulduğu öğrenildi. Bu olay, Güneş patlamalarının Dünya üzerindeki teknolojiye potansiyel etkilerini gösteriyor ve bu konuda daha fazla araştırma yapılmasının önemi ön plana çıkıyor. 

Güneş Patlaması Nedir?

Güneş’in atmosferinde meydana gelen patlamalara güneş patlaması denir. Güneş patlamaları sonucu uzaya çok fazla radyasyon yayılır. Bir güneş patlamasının yaydığı enerji Dünya'daki bir volkanik patlamanın enerjisinden bir milyon kat daha fazladır. Güneş patlamaları genellikle Güneş lekelerinin yakınlarında gerçekleşir.

Güneş Aktiviteleri Dünya’yı Nasıl Etkiliyor?

Güneş patlamaları, kütle atımları ve güneş rüzgârı Dünya’yı etkileyen Güneş aktiviteleridir. Gelin, bu olaylardan bazılarını açıklayalım. 

 

nasa güneş patlaması NASA Güneş Patlaması Güneş Patlamadı Nedir? Haber