Elmas Yüzük Fiyatları Nasıl Belirlenir?

TAKİP ET

Elmas Yüzük Fiyatları Nasıl Belirlenir? Elmas; herkesin bildiği gibi son derece değerli bir taştır. İnsanlar; elmasın hem değerinden hem de ihtişamından etkilenirler. Bilhassa elmastan imal edilen takı ve aksesuarları satın almak isterler.

Elmas Yüzük Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Elmas; herkesin bildiği gibi son derece değerli bir taştır. İnsanlar; elmasın hem değerinden hem de ihtişamından etkilenirler. Bilhassa elmastan imal edilen takı ve aksesuarları satın almak isterler. Kadınlar; yıl boyunca istedikleri aksesuara sahip olabilmek adına para biriktirirler. Bu noktada, birçok kişinin aklında elmas yüzük fiyatları ne kadar sorusu yer alır.

Gerçek Elmas Nasıl Anlaşılır?

Takdir edersiniz ki, piyasada çok sayıda takı ve aksesuar markası yer alıyor. Fakat, bu markaların her birisi zannedildiği gibi kaliteli ürün vaat etmiyor. Birçok marka; müşterilerine pırlanta sertifikası dahi sunmadan ürün satıyor. Tüketicilerin akıllarında elmas yüzük fiyatları kadar gerçek elmas nasıl anlaşılır sorusu da bulunuyor.

Elmas taşının gerçek olup olmadığını anlamak adına birtakım yöntemlerden yararlanılabilir. Her şeyden önce, bir kağıt üzerine kurşun kalem ile çizgi çizilebilir. Ardından, üzerine elmas konabilir. Çizilen çizginin elmas üzerinden görülüp görülmediğine bakılır. Bu noktada, çizginin görünmediği hallerde elmasın yüzde yüz gerçek olduğu söylenebilir. Ancak, çizgi görünüyorsa ortada sahte bir elmas vardır. Buna ek olarak, insanların elmas gibi son derece değerli bir taşı kalem ile çizmeleri mümkün değildir. Kalemle çizilebilen bir elmas kesinlikle gerçek değildir.

Elmas Yüzük Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Erkekler; sevdikleri kadına veya annelerine güzel bir hediye almak isterler. Bu noktada, akla ilk gelecek hediye seçeneği yüzüktür. Takdir edersiniz ki, insanların önünde çok sayıda yüzük modeli bulunuyor. Hem kaliteli hem de şık bir seçenek arayanlara ise elmas yüzük modelleri hitap ediyor. Elmas yüzük satın almayı düşünenler; elmas yüzük fiyatları hakkında araştırma yapıyorlar. Elmas yüzük fiyatları; 4C kuralından doğrudan etkilenir. Bir başka deyişle, kesim, karat, berraklık ve renk faktörleri fiyatlar üzerinde belirleyicidir.

Kesim: Elmasın göz alıcı ışıltısı kesim ile yakından alakalıdır. Karat, berraklık ve renk; doğadan kaynaklanan özelliklerdir. Ancak, kesim; insan elinin yüzüğe vermiş olduğu bir şekildir. Kesim; aynı zamanda pırlantanın parlaklığını ortaya çıkaran bir husustur. Yuvarlak, damla, zümrüt, prenses, oval ve daha birçok kesim seçeneğine rastlanır.

Renk: Güzel rengiyle dikkat çeken elmas bir yüzüğe sahip olmayı herkes ister. Bu noktada, beyazın farklı tonlarını barındıran farklı yüzük modellerine rastlanır. Ancak, bilhassa renksiz yüzük modellerinin daha yüksek fiyatlı olduklarını ifade etmek gerekir. Bunun yanı sıra, renksiz modellerin nadir üretildikleri bilinir.

Berraklık: Elmas taşının lekesiz olması son derece önemlidir. Berraklık; elmas yüzük fiyatları üzerinde en çok etkili olan faktördür. Bir başka deyişle, lekesiz bir elmas taşından üretilen yüzüğün fiyatı oldukça yüksektir. Hatta, aynı büyüklükteki iki elmas taşından imal edilen iki yüzüğün fiyatı arasında ciddi fark vardır.

Karat: Ağırlık ölçüsü olarak bilinen karat; elmas yüzük fiyatları açısından son derece önemli bir kriterdir.