Engelliler Haftası Kutlanıyor

TAKİP ET

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bahar şenliği düzenlendi.

Türk Dünyası Kültür Parkı'nda düzenlenen şenliğe Vali Mehmet Alparslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Genel Sekreter Vekili İbrahim Karagöz,  İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş,  İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Demirkollu, daire müdürleri, özel eğitim gören öğrenciler ve aileleri katıldı.

Türk Dünyası Kültür Parkı'nda, "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok" sloganıyla düzenlenen şenliğin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, toplumun bilinçlenmesi adına bu tür etkinliklerin hafta boyunca süreceğini belirttti.  Görme, işitme ve konuşma engellerinin yanı sıra ortopedik, zeka ve ruhsal rahatsızlığı bulunanların hayatlarını devan ettirirken yaşadığı sıkıntılara değinen Çalışkan, "Gerek evde eğitim, gerekse özel eğitim alanındaki uygulamalarla bireysel eğitimler, aile eğitimleri, sportif ve fiziksel aktivitelerle bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Her birimizin engelli adayı olduğu dünyada, hiçbir farklılık gönülden gönle dostluk, sevgi ve kardeşlik üzerine kurulacak dünyanın en kuvvetli bağlarına engel olamaz."  şeklinde konuştu. 

Çalışkan, devletin imkanları sayesinde, engelliler ve ailelerine verilen desteğin her alanda arttığını belirtti.

Vali Mehmet Alpaslan Işık ise yaptığı konuşmada “Engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve bütün bireylerin ortak dayanışmasını gerektiren bir konudur. 
Ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımız gibi engelli vatandaşlarımızın da sahip oldukları temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmaları, yaşam standartlarının yükselmesi ve sosyal yaşama katılımları konusunda sadece devletimize değil bizlere de önemli görevler düşmektedir.  Unutmamak gerekir ki her insan bir engelli adayıdır.  
Farkındalığı artırarak hayatın her alanında engelsiz yarınları inşa etmek elimizde. Birlikte aşamayacağız engel, ulaşamayacağımız hedef yok! Sevgi; tüm engelleri ortadan kaldırır. 
Yeter ki engeller kalpte olmasın. Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla engelli vatandaşlarımıza ve onların her zaman yanlarında olan fedakâr ailelerine sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından şenlik, çeşitli spor etkinlikleri, canlı müzik ve uçurtma etkinliğiyle devam etti.  Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası nedeniyle Türk Dünyası Kültür Parkında Özel Eğitim Bahar Şenliği düzenledi. Düzenlenen şenliklerde görev alan Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yunus ekipleri ise özel öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşattı. Ekipler etkinlik boyunca özel öğrencilerle tek tek ilgilenerek onları motorlarıyla Türk Dünyası Kültür Parkında tur attılar. Polis amcalarıyla gezmekten keyif alan öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okundu.