Fidanlar 'Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes' oldu

TAKİP ET

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve saat 11.11'de başlayan fidan dikimine Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve saat 11.11’de başlayan fidan dikimine Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Karaman Gökçe Köyü mevkiinde 125 hektarlık alanda ‘Yanan ormanlarımız yerine 84 milyon için 3’er fidan’ sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte ceviz, badem, ıhlamur, alıç, karaçam, kızılçam türlerinden oluşan 35 binin üzerinde fidan toprakla buluşturuldu.
Türkiye genelinde gerçekleştirilen ‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ kampanyası ile 252 milyon fidan yanan ormanlarımız yerine ülkemizin orman alanlarına kazandırılmış oldu. 
Türkiye genelinde ‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ kampanyası çerçevesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve ilimizde Karaman Gökçe Köyü mevkiinde 125 hektarlık alanda ‘Yanan ormanlarımız yerine 84 milyon için 3’er fidan’ sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte ceviz, badem, ıhlamur, alıç, karaçam, kızılçam türlerinden oluşan 35 binin üzerinde fidan toprakla buluşturuldu. 
Milli Ağaçlandırma Seferberliği Günü ekinlikleri kapsamında Vali Işık daha sonra Ayrancı yolu üzerindeki alanda ve Ayrancı ilçemize bağlı Kayaönü köyünde gerçekleştirilen fidan dikim programlarına katılarak ağaçlandırma seferberliğine destek oldu.
 
Gökçe köyünde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra Belediye Başkanı Savaş Kalaycı,  Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Vali Yardımcıları Mehmet Özmen ve Kamuran Mustafa Ballı, kurum müdürleri, TEMA Vakfı personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
Vali Işık Ayrancı İlçesinde İncelemelerde Bulundu
Gökçe köyünde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinin ardından ilimize bağlı Ayrancı ilçemizi ziyaret eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, ziyaret programı çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı acil destek ödeneği kapsamında çiftçilerimize verilmek üzere gerçekleştirilen Macar fiği dağıtım törenine katıldı. 
 
Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Vali Yardımcısı Mehmet Özmen, İlçe Kaymakamı Fatih Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ve kurum müdürlerinin de katıldığı programda dağıtımı yapılan tohumların çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Işık,  daha sonra ilçe tarım müdürlüğü hizmet binası ile birlikte Toplum ve Aile Sağlığı Merkezi binalarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.
 
Pınarkaya köyündeki restore edilen camii ve İnönü mesire alanındaki taşkın yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldıktan sonra ilçe ziyaretini tamamlayan Vali Işık, Devlet Su İşlerinin bölgemizdeki çalışmalarının yanı sıra kurumu ilgilendiren sorunların çözümüne yönelik konuların ele alındığı toplantıya katıldı. İlgili kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantı, DSİ Bölge Müdürü Ekinci’nin il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında verdiği bilgiler ve katılımcıların DSİ’nin bölgemizdeki faaliyet ve çalışmalarına yönelik soru cevap kısmıyla sona erdi.