Gazeteci Yazar Ahmet Tek, ​​​​​​​"Habercilik hayret işidir"

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde hayata geçirilen ‘60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi’nin Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 60 yaş üzerindeki bireylerin bilgi, beceri ve yeteneklerinin korunması ve yenilerinin kazanılmasına destek olunması amacıyla düzenlenen eğitimin açılış törenine davetli olarak katılan Gazeteci Yazar Ahmet Tek,   eğitimin ilk açılış dersini veren Gazeteci-Yazar Ahmet Tek, mesleğiyle ilgili tecrübelerinden ve günümüzdeki gazetecilik mesleğinin öneminden bahsetti.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 60 yaş üzerindeki bireylerin bilgi, beceri ve yeteneklerinin korunması ve yenilerinin kazanılmasına destek olunması amacıyla düzenlenen eğitimin açılış törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nevzat Aydın, Prof. Dr. Serkan Ada ve Prof. Dr. Mahmut Baykan, üniversite personeli, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Gazeteci Yazar Ahmet Tek, “Habercilik hayret işidir”

Gazeteci Yazar Ahmet Tek, “Habercilik hayret işidir. Hayret insanın yaratılışının özünde vardır. Hayreti olmayan kişi gazeteci olamaz. Gazetecilik; bir olayı takdim biçimidir. Hayatın renkli, güzel ve acıklı yanları haber olarak karşımıza çıkar. Günümüzde sosyal medyada sel gibi bilgiler paylaşılıyor fakat haberin özü, unsurları unutulmuş vaziyettedir. İnsanoğlu için emek vermediği hiçbir ürün kendisinin değildir. Emek, kutsal bir değerdir. Hiçbir haber emeksiz değildir. Haberi üreten muhabirdir ve habercilik salt olayın bir yerden bir yere nakledilmesidir. Gazeteci meraklı, bilgi birikimi olan ve mukayese yeteneği olan kişidir. Dünyanın en hızlı bayatlayan ürünü haberdir. Günümüzde duyulduğu an haber bitiyor.” şeklinde konuştu. 


Gazeteci Yazar Ahmet Tek Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi